Stichting Dorpsbelangen Spijk


Het bestuur van Dorpsbelangen bestaat uit negen bestuursleden. Probeert u eens vijf namen van bestuursleden te noemen. Ik durf er om te wedden, dat het de meesten van u niet zal lukken.
Toch vertegenwoordigt het bestuur ons dorp naar buiten en is het de gesprekspartner van, en het aanspreekpunt voor de gemeentelijke overheid.
Dat het noemen van vijf namen u niet lukt, is niet zo vreemd. De organisatie munt niet uit in communicatie. (de uitnodiging voor de jaarvergadering van 21 april ontbreekt in de laatste Terptips en is ook niet opgenomen in de agenda)
Als gevolg van de gebrekkige communicatie is het mij niet duidelijk, afgezien van de feestweek, waarmee Dorpsbelangen zich bezighoudt. Ook weet ik niet wat voor standpunten het bestuur namens ons inneemt in overleggen met de gemeente. Naar mijn mening als dorpsbewoner, is nog nooit gevraagd. Kennelijk opereert Dorpsbelangen zonder last en ruggespraak. Formeel hebben ze daartoe als stichting het volste recht, maar het dorp vertegenwoordigen wordt zo wel een lastige klus.
Met de enorme veranderingen in de zorg, de aardbevingsproblematiek en de gemeentelijke herindeling, zal de rol van vertegenwoordigende organen in de dorpen toenemen.
Stelt u zich eens voor, straks hebben we een wethouder die woont in Pieterburen. De kans dat hij of zij Spijk niet kent is groot. De wethouder zal dan door het dorp gedragen input moeten krijgen, zodat onze belangen gewaarborgd zijn.
Er is veel subsidiegeld (gevolgen gaswinning) beschikbaar voor projecten in de dorpen. Het bestuur van Dorpsbelangen zal daarin een aanzwengelende rol moeten spelen.

21 april is de jaarvergadering van de Stichting Dorpsbelangen Spijk, 20.00 uur in de Steunstee. (gebouw bibliotheek)
Dorpsbelangen heeft alle inwoners van Spijk uitgenodigd. Laten we in grote getale aanwezig zijn.

3 gedachten over “Stichting Dorpsbelangen Spijk

  • 16 april 2015 om 16:19
    Permalink

    Piet Jan,
    De agenda voor deze vergadering werd op 23 maart 2015 op Spijk.net geplaatst. Hier staan ook alle zittende bestuursleden vermeld. Met de column van jou dd. 13 juni 2013 waarin jij pleit voor een Vereniging Dorpsbelangen i.p.v. een Stichting ben ik het volledig eens. Laten wij met zijn allen proberen om in ons dorp POSITIEF te blijven.

  • 17 april 2015 om 22:11
    Permalink

    Hallo Piet Jan,
    Mee eens. Dorpsbelangen moet haar naam eer aan doen. Dat wil zeggen actief en open communiceren en initiatieven nemen als het gaat om belangrijke ontwikkelingen die ons dorp raken. Een jaarlijkse vergadering is niet voldoende. Een goed voorbeeld is wat er in Wagenborgen gebeurd. Daar geeft de lokale club het groenonderhoud handen en voeten. Of dichterbij in Losdorp… Er zijn natuurlijk belangrijkere zaken dan het groenonderhoud en een dorpshuis. Maar het kan een eerste stap zijn om met elkaar te zorgen dat ons dorp voor iedereen leuk & leefbaar blijft.

  • 18 april 2015 om 09:27
    Permalink

    Tot dinsdag op de jaarvergadering!

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda