Poolster weer nipt langs Westerlee

We zitten in de slotfase van de competitie. Het enige wat zeker is, is dat Pelikaan S promoveert. De andere kaarten zullen de komende weken geschud worden. Elke week valt er weer een puzzelstukje, dat is het leuke aan deze competitie.

In Westerlee werd de uitwedstrijd nipt gewonnen. Kevin Bijlsma maakte daar de zwaar bevochten 0-1. Toen had ik niet gedacht dat het verschil op de ranglijst zo groot zou worden. Poolster zou vandaag gewoon derde blijven. Be Quick kwam niet in actie, wel zou het lekker zijn om de voorsprong met drie punten uit te bouwen.

De eerste kansen op sportpark Oldencate zijn voor de gasten. Marcel Werkman verricht een geweldige redding in de dertiende minuut. De bal wordt laag voorgegeven en eerlijk gezegd telde ik het vermeende doelpunt al. Een paar minuten later geeft Stijn de Regt een corner cadeau. Poolster moet oppassen. Dennis van Dijk is actief deze middag. In de twintigste minuut deelt hij het eerste plaagstootje uit. Even later maakt hij de goal voor Poolster, tergend langzaam verdwijnt de bal na ook nog de binnenkant van de paal geraakt te hebben, over de doellijn.  Westerlee heeft dan ook al het houtwerk geraakt, gelukkig voor ons aan de verkeerde kant.

Dan ontstaat er een wedstrijd waarin van alles kan gebeuren. Tien minuten voor de rust moet Marcel de Spijksters weer redden, terwijl even later Kevin en Dennis net niet tot scoren komen.  Het zijn de minuten waarin Poolster op moet passen, we komen er zonder kleerscheuren vanaf voor de rust. Johan de Groot krijgt de bal nog in de zestien maar kan er niet al te veel mee doen. We gaan met een nipte voorsprong de rust in.

Na de thee gaan beide ploegen er weer vol op. Kevin krijgt gelijk een grote kans maar stuit op de doelman. Het is in dit tweede bedrijf vooral een slag op het middenveld, er wordt gestreden voor elke meter. Dit is ook eigenlijk het woord voor deze wedstrijd : Strijd. Westerlee wordt vanaf de kant ook veel aangemoedigd om vooral door te gaan. Dennis Smit wordt gebracht voor Robbert Kok. Robbert stond vandaag in de verdediging, een gewaagde zet van onze trainer. Ik had het gevoel dat er iets meer rust kwam in de verdediging met Dennis.

De wedstrijd duurt nog minstens een half uur, het tempo blijft hoog. Poolster voetbalt beter maar Westerlee is onberekenbaar. Jan Nomden wordt naar de kant gehaald. Gelukkig; denk ik. Hij kan altijd een goed moment hebben. Danny Wiersum komt voor Kevin, ook Erik Rentema gaat naar de kant. Marco Dijkstra is zijn vervanger. Poolster moet alle zeilen bijzetten om zich Westerlee van het lijf te houden. Even slaat de schrik toe als de tegenstander  een strafschop claimt maar ter Raa vindt dat Jeroen de Groot de bal correct verovert. Dat was ook zo zei de aanvoerder even later onder het genot van een biertje.

Poolster krijgt nog kansen. Julian Bos slingert zijn zoveelste voorzet voor de goal. Robbin Uilhoorn kopt half en Dennis schiet in de grond. De bevrijdende treffer laat nog op zich wachten.

Dan een geweldig staaltje voetbal. Jeroen bereikt Dennis. Hij gaat de combinatie aan met Johan de Groot. Johan geeft de bal weer aan Dennis en loopt zichzelf vrij. Dennis geeft de bal voor en Johan knikt de bal via de grond binnen. Klaar, kat in bakkie. De punten blijven in Spijk. Poolster is weer een stapje dichter bij de nacompetitie.