Poolster wint topper in 4C

Vandaag weer een thuiswedstrijd. Mamio komt op bezoek. In de Stad, eerder in deze competitie namen  we een puntje mee naar huis. We zaten toen aardig in de verdrukking maar kwamen goed weg. De scheids durfde op aangeven van onze grensrechter in de laatste minuten nog een treffer van de gastheren afkeuren. Vorige week werd nog geopperd of we deze wedstrijd niet beter konden verliezen om op die manier Mamio te helpen de tweede periode te winnen. Wij zouden dan aan de 4e stek genoeg hebben om nacompetitie te spelen. Nu verloor Corenos onverwachts op Paasmaandag van GVAV. Dit gaf weer wat lucht. Zo leven we van week tot week. De nacompetitie kan ons bijna niet meer ontgaan. Het zou een geweldige opsteker zijn. Tegen half vijf weten we misschien meer. Hopelijk wint Westerlee van BQ , dan blijft zelfs de derde plek in deze loodzware competitie een zeer reële optie. Wie had dat gedacht met een Pelikaan S en Mamio als absolute kampioenskandidaten?! Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen. De eerste twintig minuten van deze pot had alles in zich wat je maar kunt wensen bij een voetbalwedstrijd. Binnen vijf minuten had Poolster al op een voorsprong kunnen staan. De Spijksters kregen gelijk in het begin al een paar beste mogelijkheden via Dennis van Dijk en Kevin Bijlsma, maar ook Mamio mist in deze fase voor open doel. De grensrechter van Mamio zwaait herhaaldelijk met z’n vlag. Scheidsrechter Hans Bulthuis heeft gelukkig zelf ook verstand van buitenspel en negeert de beste man af en toe. Dan gaat de vlag weer omhoog. Dennis is los, de scheids laat doorspelen. Het doelpunt valt niet direct maar als een verdediger en de doelman in de fout gaan weet Dennis te profiteren. Na dertien minuten staan we op voorsprong. 1-0. Mamio is gefrustreerd, Amadou Camara wordt naar de kant gehaald ( foto met Ria ). De grens gaat  maar door en gooit het vlaggetje erbij neer. Het gescheld is niet van de lucht. Poolster maakt gebruik van de omstandigheden en drukt goed door. De kersverse invaller moet een inzet stoppen maar doet dit middels een fraaie redding met de handen. Amper 2 minuten in het veld kan hij de warme douche opzoeken. Scheids Bulthuis kan niet anders. Dennis zet met de toegekende strafschop Poolster al voor de twintigste minuut op een 2-0 voorsprong. Een droomstart. Poolster speelt een prima eerste helft en wil de klus in dit eerste bedrijf klaren. Er komt ruimte omdat Mamio wel moet komen om de aansluitingstreffer te maken. In de dertigste minuut schiet Johan de Groot de veilige 3-0 marge binnen. Het publiek geniet, het tempo is hoog en het voetbal is goed. De grensrechter van de Stadjers had z’n vlag inmiddels weer gevonden maar ging op de oude voet verder. Dan doet scheidsrechter Bulthuis iets waar ik mijn pet voor afneem. Hij stapt op de man af en vraagt beleefd of hij het speelveld wil verlaten. Het spelbederf wordt niet langer getolereerd. We zitten in de veertigste minuut als Mamio dichterbij komt. Een afstandsschot zorgt voor de 3-1. Vooraf had ik getekend voor deze ruststand. De tweede helft is een ander verhaal. De tien van Mamio weten Poolster op de eigen helft te houden en gaat naarstig op jacht naar de aansluiting. Poolster is niet van plan om hier aan toe te geven en doet wat ze al sinds jaar en dag goed beheerst. Het verdedigen tot een kunst verheffen. Storen, ontregelen en tegenhouden is het devies. We zitten overal tussen met een teen , een knie of het hoofd. De enige kans die we zelf krijgen komt van onze enige corner deze helft. We knokken en vechten. Danny Wiersum en Marco Dijkstra komen voor Erik Rentema ( geel, en geschorst volgende week ) en Kevin. Logische wissels, we lopen de longen uit ons lijf. Later zal Julian Bos de moe gestreden Dennis nog vervangen. De Spijkster verdediging staat als een huis. Mamio komt niet verder dan enkele afstandsschoten. De klok staat al op negentig als het dan toch nog even benauwd wordt. Uit een hoekschop wordt de bal voor het doel geslingerd. Een handsbal is de oorzaak van de strafschop. Mamio komt op 2-3 en wil dan nog even helemaal los. Bulthuis moet nog een Stadjer naar de kant sturen. Mamio eindigt met negen mensen binnen de lijnen. Anderhalve minuut na de elfmeter fluit de uitstekende scheids af. Poolster wint verdiend de topper in 4C. In de eerste helft hebben we het fundament gelegd en dit in het tweede bedrijf met hand en tand verdedigd. Oh ja, BQ verliest vandaag in en bij Westerlee, de derde plek komt in zicht.