Poolster strijdend ten onder

De blessuregolf is achter de rug. De Munck kan vandaag over de voltallige selectie beschikken. Dit komt ook goed uit want het gaat vanmiddag wel ergens om. De 3e plek in de competitie is de inzet van de wedstrijd tegen Be Quick 1887. De ploeg van de Esserberg is versterkt uit de winterstop gekomen, dit is ook af te lezen aan de ruime overwinningen.  In Groningen hadden de Spijksters het erg zwaar en werd er uiteindelijk ruim verloren. Laten we hopen dat we op ons eigen groene gras uit een ander vaatje kunnen tappen.

De bedoeling is duidelijk, winnen vanmiddag. Nu geldt dit niet alleen voor de Oldencaters maar ook voor de Stadjers. Vanaf minuut één is het spel op de wagen. In de 12e minuut scoort Dennis van Dijk. Het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. De protesten zijn niet van de lucht. De grens haalt scheidsrechter Doornbos erbij.  Doornbos loopt naar de bank van Poolster en verzoekt om wat rust. Een paar minuten later gaat Dennis richting het doel, alleen op de keeper af, hij kapt, draait, kapt nog een keer maar vergeet te scoren. De bal is weer vrij in het spel, belandt weer bij Dennis die nu wel raak schiet. Scheidsrechter Doornbos let niet goed op en keurt wederom een treffer af. BQ schakelt snel en uit een voorzet vanaf recht belandt het leer verkeerd op de schoen van Erik Rentema. In plaats van 1-0 is het 0-1. Een geweldige domper. BQ krijgt dan een aantal mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen maar gelukkig voor de Spijksters gebeurt dit niet. Marcel Werkman komt struikelend uit als hij oog in oog met de tegenstander staat. De bal gaat rakelings naast.

In de laatste minuut van het eerste bedrijf vlagt de grens opnieuw als Dennis de bal voor de derde keer in het doel weet te schieten. Na het rustsignaal weet de beste man niet hoe snel hij de scheids moet opzoeken. De sfeer is enigszins grimmig op weg naar de thee.

Na de rust gaat de strijd onverminderd verder. Beide ploegen knokken voor iedere meter. BQ zakt niet terug maar probeert steeds de opbouw van Poolster al vroeg te verstoren. Het is een echte wedstrijd. Kevin Bijlsma en de aangeslagen Dennis Smit worden na tien minuten  naar de kant gehaald. Super sub Danny Wiersum en Marco Dijkstra komen binnen de lijnen. Voor de derde keer achtereen scoort Danny . Nu al met z’n eerste balcontact.  Twaalf minuten na rust trekt Poolster de stand gelijk.

Weer joelt het publiek massaal na een vlagsignaal. De manier waarop betekent voor mij dat ze ook absoluut gelijk hebben. Het tempo blijft hoog en het spel golft heen en weer. Dennis schiet voorlangs.

Dan is het weer BQ. Een vrije trap wordt van richting veranderd en gaat net naast. Even later gebeurt het dan toch. Een corner zeilt binnen. De Spijksters kunnen weer opnieuw beginnen. Er wordt vol op de aanval gespeeld. BQ blijft zeer gevaarlijk in de omschakeling. Een hoge bal, Stijn de Regt kopt verkeerd en maakt de weg vrij voor de tegenstander. 1-3, de genadeklap.

Julian Bos komt nog in de ploeg voor de moe gestreden Robbert Kok. De Stadjers komen niet meer in gevaar en maken zelfs nog de 1-4.

Poolster gaat strijdend ten onder tegen een goed Be Quick. Een goede ploeg, een mooie pot en waarschijnlijk een terechte winnaar. Blijft de vraag van de afgekeurde doelpunten. Wat? Als? Jammer dat de arbitrage dan zo’n grote stempel op een sportieve en mooie wedstrijd kan drukken.