Poolster in slotfase langs hekkensluiter VVS

De klok wees 16.15 uur toen Dennis van Dijk de zeer verdiende 1-1 op een sublieme wijze binnen knalde. Normaal is een wedstrijd rond dit tijdstip afgelopen. Voor de Spijksters was dit echter het startschot.  2 Minuten later kopte Johan de Groot met alle frustratie die hij in z’n lijf had de 1-2 binnen. Toen Danny Wiersum even later ook de 1-3 binnen schoot was het klaar. In de laatste tien minuten had Poolster het dreigende onheil afgewend.

6 December, mijn buurman is aan het gras maaien als wij in de auto stappen richting Oostwold. Een heerlijke zaterdagmiddag dus. VVS bezet de laatste plaats in 4C. Nog geen wedstrijd gewonnen, drie punten uit drie gelijke spelen. Het moest al gek lopen wilden we de punten niet mee naar Spijk nemen. Toch verloren we eerder dit seizoen op sportpark Oldencate van deze ploeg.

De wedstrijd begint zoals verwacht. Poolster heeft de bal en VVS laat zich terug zakken. De Spijksters moeten het spel maken, tasten rustig af, vaak iets te rustig. Zo komt de eerste kans voor VVS middels een snelle counter. Erik Rentema weet nog net het schot te blokkeren. De aansluitende corner wordt over gekopt. Uit de aanval hierop komt Julian Bos oog in oog met de keeper, in plaats van laag in te schieten zoekt hij een hoge hoek. De VVS goalie redt. Zoals later blijkt een belangrijk moment in de wedstrijd. Vier minuten later schiet Erik Rentema net over. Dan valt het stil. Het spel kabbelt. De Oldencaters spelen krampachtig, VVS staat goed en Poolster komt er niet door.

Het baltempo is veel te laag, foutjes sluipen binnen de ploeg. Balverlies op het middenveld, een snelle uitval. Jeroen de Groot is te laat en tikt z’n tegenstander in de punt van de zestien aan. Een terechte strafschop na een half uur spelen. Zo kijken we tegen een 1-0 achterstand aan.

“Het komt wel”, hoor ik in het veld. Maar dan moet er wel wat gebeuren. Vorige week konden we voor rust nog op gelijke hoogte komen. Nu lijkt dit ook te gebeuren. Johan de Groot lobt de bal over de keeper. Iedereen staat versteend toe te kijken wat er komt. De bal raakt de onderkant van de lat en via de paal rolt het leer tergend langzaam het veld weer in. Een voorbode?

Na de thee blijft Robin Uilhoorn met een knieblessure aan de kant. Marco Dijkstra is zijn vervanger. Poolster wil aan de bak en staat al wel vijf minuten op het veld te wachten alvorens de tegenstander op komt draven.  Jeroen de Groot schiet een vrije trap richting de kruising maar de keeper ziet het gevaar en pakt de bal vrij simpel. VVS

Dan breekt het kwartiertje van de gemiste kansen aan. Hoofdrolspeler in deze is rechtshalf  Johan de Groot. Hij komt net een teen te kort na een voorzet van Robbert Kok, dan schiet hij uit de draai te slap in, gevolgd door een afzwaaier en een bal op de knie. Het publiek steunt en kreunt. Het zal toch niet. VVS knalt alles wat hen voor de voeten komt naar voren.

De klok 16.15 uur. Gelukkig bleef VVS lang in de kleedkamer zodat we nog wat tijd hebben. VVS doet er alles aan om dit te verkorten en iets te vaak wordt er verzorging vanaf de kant gevraagd. Poolster trainer de Munck haalt Stijn de Regt en Vincent Lips naar de kant. Twee verse aanvallers worden ingebracht. Danny Wiersum en Gijs de Weerdt. Jeroen de Groot moet zich achterin alleen redden.  Als een duvel uit een doosje vliegt dan de bal uiteindelijk achter de keeper van VVS. Een typische van Dijk goal. Hij kijkt even en met een geweldige volley verschalkt hij de doelman.

Gijs de Weerdt komt door op rechts en produceert de perfecte voorzet. Johan de Groot, getergd door de gemiste kansen, neemt een snoekduik en via de paal kopt hij de bal snoeihard in. De ontlading is groot en mooi om te zien. Wederom toont deze ploeg veerkracht. VVS is geslacht. Danny Wiersum brengt de 1-3 op het scorebord, de kans op 1-4 laat hij jammer genoeg onbenut.

Alle registers moesten open vanmiddag, we waren de betere ploeg maar dit was een middag waarin alles niet zo soepel verliep, gelukkig wisten we op karakter toch nog de drie punten mee naar huis te nemen.

GEO kent wel z’n Waterloo vanmiddag, van BQ weet ik de uitslag nu nog niet. Poolster kan goede zaken doen vandaag . We gaan in ieder geval met minimaal zeven punten voorsprong op de nr5 de winterstop in.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen  Pelikaan S. Er komt dan geen verslag omdat ik daar niet aanwezig kan zijn. Ik zie u graag terug na de winterstop.