Spektakel op Oldencate

De grote winnaar op deze novembermiddag op sportpark Oldencate was het publiek. De handen gingen langdurig op elkaar na het laatste fluitsignaal.  De neutrale toeschouwer had een geweldige pot voetbal gezien. Het Spijkster publiek was blij met het oh zo terechte 3e doelpunt. De supporters en spelers van GEO waren lovend over de ambiance en sfeer.

Na een zeer aantrekkelijke eerste helft gingen we met een 2-2 stand de rust in. Poolster had dit eerste bedrijf verreweg het beste van het spel maar wist dit tegen het fysiek sterke GEO niet in een voorsprong om te zetten. Het leek er zelfs op dat we met een achterstand de rust in zouden gaan, maar in de 45e minuut nam Jeroen een perfecte vrije trap. De discussie is nog steeds gaande wie nu dit  doelpunt maakte. Niet dat dit belangrijk is maar het zijn leuke voetbalgesprekken. Zelf heb ik het doelpunt al zes keer op beeld gezien ( www. Eemsmondsport ). Danny raakte de bal wellicht nog maar ook werd in de kleedkamer van GEO over een eigen doelpunt gesproken. Het belangrijkste was dat we met een zeer verdiende  gelijke stand de kleedkamer opzochten.

We hadden voor kunnen staan. De niet helemaal scherpe DvD had Poolster in de 3e minuut al op voorsprong moeten zetten, even later werd hij teruggefloten wegens vermeend buitenspel. De keeper van GEO pakte op prachtige wijze een schot van Robin. We moesten wachten tot de 26e minuut. Johan knalde de Oldencaters naar de 1-0. Net als vorige week konden we niet lang van deze voorsprong genieten. GEO is een lepe ploeg, levensgevaarlijk in de omschakeling met vlijmscherpe counters. De 1-1 viel uit een dood spelmoment. Via een corner werd de bal feilloos ingekopt. In de 43e minuut wisten de gasten middels de befaamde counter op voorsprong te komen.  Dan de al genoemde vrije trap.

In de 2e helft begint GEO iets beter en komt na tien minuten op voorsprong. Weer uit een counter weet de ploeg uit Garmerwolde te scoren. Poolster heeft een dik half uur om de nederlaag te voorkomen. Ik zie een ploeg met veel veerkracht. De ene aanval na de andere wordt ingezet. In de 73e minuut krult Johan de bal net over het doel, in de 76e minuut kopt hij via een tegenstander net niet tussen de palen. Danny kan de bal inglijden maar komt een teen te kort.  Jeroen knalt op een tegenstander. Als Julian gaat liggen krijgt hij misschien een strafschop. Hij wil er niet in!  Poolster voetbalt  en GEO ruimt of plaatst een gevaarlijke counter.

Ik geniet van onze ploeg maar leg me al een beetje neer bij een onverdiende nederlaag. De klok staat op 90. Dan is het weer Johan  die de bal voor de voeten krijgt. De bevrijdende 3-3 is een feit.

Het gevoel is een beetje dubbel, heel blij met het doelpunt in de allerlaatste minuut,  een beetje teleurstelling dat we het goede spel niet om konden zetten in een overwinning. De cornerverhouding ( 15-4 ) geeft wel aan dat Poolster de voetballende ploeg was. Julian en Marco kwamen de tweede helft nog in de ploeg voor Kok en Uilhoorn. Een smetje in de wedstrijd was de onterechte rode kaart voor een speler van GEO.

Volgende week oefenen we thuis tegen Noordwolde, dan volgen nog Mamio, Noordpool en Pelikaan S. We hebben ons vandaag laten zien als een volwassen ploeg die volop meedoet in deze klasse.

Dit was mijn laatste officiële wedstrijd als bestuurslid voor Poolster. Het was leuk geweest als de vrije trap net niet beroerd zou zijn geweest, dan waren de 3 treffers allen de Grootjes geweest. Ik gun hm je van harte Danny! Ik ben trots op dit elftal en de begeleiding en verlaat met een gerust hart dit toneel. Natuurlijk blijf ik wel de stukjes schrijven en nauw betrokken bij deze mooie groep.