Zeehonden in Spijk spoorloos verdwenen

In het diepste geheim verzorgde Enno Kruijer uit Spijk drie maanden lang twee zeehonden bij hem thuis in de schuur. Uit protest tegen het in zijn ogen ‘dieronvriendelijke’ beleid van de Zeehondencrèche in Pieterburen.

Dinsdagmorgen droeg de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hem op de dieren binnen 24 uur naar de Zeehondencrèche in Pieterburen te brengen. Uit onvrede met het ‘dieronvriendelijke beleid’ bij dat centrum piekerde Kruijer er niet over gehoor te geven aan het dwangbevel. ,,Toen ik gisteravond thuis kwam, waren ze weg”, zegt hij.

Kruijer wilde de dieren in alle stilte uitzetten en daarna de publiciteit zoeken. En zo met meer afvalligen van Pieterburen een proefproces uitlokken. Om te laten zien dat het centrum te kort schiet in de zorg. Medestanders ondersteunen hem financieel, waaronder Lenie t Hart. De oprichtster van de crèche is daar in maart met trammelant vertrokken.

Of en welke straf Kruijer boven het hoofd hangt, weet hij niet. Ook de NVWA is daar nog niet uit. ,,We hebben de zaak in onderzoek”, aldus een woordvoerder.

bron: DvhN

3 gedachten over “Zeehonden in Spijk spoorloos verdwenen

  • 3 oktober 2014 om 06:36
    Permalink

    Raar … In Nederland mag je de meest exotische diersoorten houden van vogelspin tot levensgevaarlijke slangen. Als ze mtsnappen is iedereen van de leg! Ik heb nog nooit gelezen dat deze mensen een straf boven hun hoofd hing als ze waren ontsnapt.

  • 3 oktober 2014 om 06:58
    Permalink

    Zag ik ze gister niet in gracht rondom kerk , t loug zwemmen?

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda