Poolster oppermachtig in derby

Met de spirit  zit het op dit moment wel goed bij de club. Veel Spijksters togen in het begin van de middag opgetogen per fiets richting Roodeschool. Vanmiddag de derby tegen het voor de Oldencaters geduchte Corenos. Voor ons altijd een lastige tegenstander. Er werd dus ook absoluut niet naar de ranglijst gekeken. Dit is er zo één.

De Munck moest van te voren even puzzelen. Naast de geblesseerden Johan en Kevin moest ook Jeroen verstek laten gaan. Hij verbleef elders in Europa. Ook Dennis Smit kampt nog met een blessure uit het vorige seizoen.  Marco begon dus in de basis vanmiddag, Vincent speelde in het centrum. DvD kon wel beginnen deze zaterdag. Gijs en Julian zaten op de bank om onze gehavende voorhoede te versterken. Menno was meegegaan voor de verdediging.

De Spijksters begonnen sterk aan de wedstrijd en overrompelden de gastheren in de eerste  5 minuten. Toch was het Corenos die een paar kansen kreeg. In de rest van het eerste half uur waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. het spel was van beide ploegen te onrustig.

Poolster kreeg meer grip op de wedstrijd , we begonnen rustiger te voetballen. De beloning kwam in de 32e minuut. Een mooie pass van Kok werd beheerst ingeschoten door DvD. Een lekkere opsteker. In de 10 minuten voor de rust hadden we de voorsprong moeten vergroten, dit gebeurde niet, zo zochten we met een minimale voorsprong maar met veel beter spel de kleedkamer op.

Na de thee pakten de Spijksters gelijk de draad weer op. Na 2 minuten was het al raak. Johan schoot na een individuele actie de bal droog en strak in het netje. Dit was een soort bevrijding, dat zag je ook in het veld. Na dit moment kwam Poolster totaal niet meer in de problemen. De verdediging werd totaal niet op de proef gesteld. Poolster liet Corenos alle hoeken van het veld zien. Je zag de frustratie groeien. Soms vertaald in overtredingen. DvD kreeg gewoon een klap. Johan zei tegen de scheids dat het gevaarlijk werd. Hiervoor kreeg de Poolster speler geel. 5 Minuten later werd hij uit de wedstrijd geschopt. Menno was zijn vervanger.Hopelijk valt het mee, anders wordt de vis zo langzamerhand wel erg duur betaald.

Tom schoot uiteindelijk de dik verdiende 0-3 binnen. Julian en Gijs kwamen nog voor Danny en DvD. Ik kan me niet herinneren dat we zo overtuigend hebben gewonnen in Roodeschool. 15 Uit 5 is een heerlijke competitiestart. We slaan al een aardig gaatje. Poolster is op dit moment de best van de rest.

Donderdagavond spelen we een oefenwedstrijd tegen Appingedam. Zaterdag zijn we vrij. Met een tevreden gevoel fietsten de Spijksters huiswaarts, alleen nu wel in de regen.