ONZE NIEUWE BUREN


Toen ik vanochtend de computer aandeed, zag ik op de zoekpagina van Google, dat het bedrijf vandaag 16 jaar bestaat. Bij deze de hartelijke felicitaties aan onze nieuwe buren en uiteraard wensen we ze van harte welkom.
Het terrein dat Google in de uitbreiding van de Eemshaven heeft aangekocht, is gigantisch groot. Een rondwandeling om de locatie, vanaf het pomphuis via de Kwelderweg naar de Eemshaven en dan via de N33 en de Oostpolderweg via Polen terug naar het pomphuis, kostte mij bijna twee uur. Via de pers heb ik begrepen dat nog niet alles direct wordt bebouwd, maar dat dat op termijn niet is uitgesloten. Het datacentrum van Google zal ons gebied een enorme impuls geven.

Ondernemers in Spijk bedenk nu alvast welke oppertunities (het is een Amerikaans bedrijf) de komst van Google biedt. Het deed mij zeer goed om te zien, dat De Weert Loon- en Grondverzet BV uit Spijk, het landelijke journaal haalde, als voorbeeld van de wijze waarop Google regionale bedrijven een rol wil laten spelen in de verwezenlijking van haar plannen.

Google wil haar activiteiten duurzaam uitvoeren. Misschien is het mogelijk, met de komst van de buizenzone langs de N33, ons dorp te verwarmen met de restwarmte van het datacentrum.

Dorpsagenda