vakantietijd


Afgelopen week ontving ik een aantal mailtjes van vrienden en redactieleden van deze site, waarin zij hun voorgenomen vakantie aankondigden. De berichten stonden bol van de enthousiaste beschrijvingen van hun vakantiebestemmingen.
Zelfs regering en parlement hebben met ingang van deze week vakantie. Op dat nivo spreek je overigens niet van vakantie maar van reces. Of het nu vakantie is of reces, ik heb er allemaal geen tijd voor.
U zou eens moeten zien hoe ik erbij zit terwijl ik deze column schrijf. T-shirtje, afgeknipte broek en een paar slippers. Echt een outfit voor in de vakantietijd. Het is echter schone schijn, in werkelijkheid ben ik bloednerveus en de instorting nabij. Niks vakantie, niks ontspanning, niks cocktail op een zonnig mediterraan terrasje. Mijn dagen zijn volledig gevuld met het trekken van het zevenblad in onze tuin. Een dag nadat je het hebt verwijderd, steekt dat miezerige spul de kop alweer op. ’s Nachts in bed danst dat groene geteisem nog voor mijn ogen. Het verdringt de beelden van een zonnige vakantie aan een azuurblauwe zee. Nee, vakantie zit er voor mij niet in. Ik word volledig in beslag genomen door de strijd tegen het zevenblad.
Was het maar altijd winter, want alleen kou kan het zevenblad overwinnen.

3 gedachten over “vakantietijd

  • 7 juli 2014 om 11:29
    Permalink

    Je kunt het ook gewoon tot bloei laten komen…….!!!!!!!

  • 11 juli 2014 om 01:06
    Permalink

    Ik “oogst” het tegenwoordig en maak er wat lekkers van. Is nog steeds hetzelfde werk, maar maakt het wat leuker…

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda