Separatisten in Spijk


In mijn vorige column heb ik iedereen opgeroepen, tijdens de feestweek uitbundig te vlaggen. Uiteraard kunt u dan van mij verwachten, dat ik nauwgezet onderzoek of er aan mijn oproep gehoor is gegeven.
Tot mijn grote vreugde wordt er volop in het dorp gevlagd. Een bijzonder vrolijke aanblik bieden de Kamp en zoals altijd de Spaarbankweg. Een echt hoogtepunt vormt de gestutte woning aan de Hoofdweg-Zuid. De steigerpijpen waarmee het huis overeind wordt gehouden, zijn vrolijk versierd. Ik bewonder de veerkracht van de bewoners. (zie foto).

Mijn rondgang door het dorp kent helaas ook enkele dieptepunten. Delen van de Mevrouw Evers-Dijkhuizenlaan vertonen hun gebruikelijke sombere uitstraling en ook de Lage Trijnweg laat het vrijwel volledig afweten.
Ik vrees dat op genoemde plekken mogelijk separatistische tendensen ontstaan.
Het lijkt mij wenselijk dat de Stichting Dorpsbelangen Spijk deze ontwikkelingen goed in de gaten houdt en zo nodig onder aanvoering van voorzitter Gepke van der Leest, hard ingrijpt.

3 gedachten over “Separatisten in Spijk

  • 29 mei 2014 om 12:36
    Permalink

    Misschien zou je de volgende keer nog even iets verder door kunnen rijden en ervaren, dat niet de gehele Mw. Evers-Dijkhuizenlaan een ‘gebruikelijke dieptepunt’ is………
    Een beetje jammer en respectloos, dat daar op deze manier naar gekeken wordt en het ook dusdanig gepubliceerd wordt op Spijk.net.

    Bovendien hangen separatistische tendensen niet alleen samen met het al dan niet vlaggen tijdens de feestweek!!

    Wellicht kan er ook naar andere factoren gekeken worden…

    Kom gerust nog eens door deze straat en geniet van de versieringen die er wèl zijn, voordat je alles bagatelliseert.
    De Spijkster vlag hangt uit en de koffie staat klaar!

  • 29 mei 2014 om 13:19
    Permalink

    Beste Ingrid,

    Bewust schrijf ik DELEN van de Mevrouw Evers-Dijkhuizenlaan en verder moet het verhaaltje vooral met humor gelezen worden.
    Een hele leuke feestweek gewenst.

    • 30 mei 2014 om 10:39
      Permalink

      Dat het “politbureau” nog tijd heeft om tussen de bejaarden bbq, het dauwtrappen en de sterrit ons niets vermoedende dorpelingen te controleren om het al dan niet vlaggen… 🙂

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda