Weet u wel wat u uw kinderen aandoet?

Handelen of niet handelen nu, kan grote consequenties later voor uw kinderen hebben. Ik kom nogal wat mensen op leeftijd tegen, die schade aan hun koopwoning hebben als gevolg van de aardbevingen. Als we daar dan over spreken, is een veel gehoorde reactie; “het zal mijn tijd wel uitduren.” Ook over waardedaling en slechte verkoopmogelijkheden van het huis, maken zij zich geen zorgen. Het is immers zo, dat zij tot het eind van hun dagen in de woning willen blijven wonen.

Deze houding kan grote gevolgen hebben voor de kinderen. We weten het allemaal, eens komt er een eind aan ons aardse bestaan. Vervolgens erven de kinderen het ouderlijk huis. Dit huis is slecht tot niet te verkopen. Deels door de aardbevingsschade aan de woning, deels als gevolg van de imagoschade die onze provincie heeft geleden, geen hond wil hier meer wonen.

De gevolgen voor uw kinderen zijn rampzalig. Energielasten, onroerendezaakbelasting, onderhoudskosten, advertentiekosten voor de verkoop, komen op de schouders van uw kinderen terecht. In crisistijd zit niemand daarop te wachten, het is al moeilijk genoeg om rond te komen. Daarnaast dienen ze wekelijks het gras te maaien, ramen en het houtwerk schoon te houden en verdere voorkomende werkzaamheden te verrichten.

Ik adviseur u daarom dringend de schade bij de NAM te melden en op hun kosten te laten repareren, ook als het om oudere schade gaat of als u niet zeker weet of de schade het gevolg is van aardbevingen. Maakt u verder sterk samen met ouderenorganisaties, zodat er mogelijk een compensatie wordt verstrekt voor het waardeverlies van uw huis.

Piet-Jan Schalk

4 gedachten over “Weet u wel wat u uw kinderen aandoet?

  • 6 november 2013 om 10:47
    Permalink

    Het lijkt wel of je een mini-kruistochtje tegen de NAM aan het voeren bent… Behoorlijk tendentieus ook… Imagoschade aan onze provincie? Ik zou nergens anders in onze gezellige moerasdelta willen wonen, dan op het Hogeland.

    • 6 november 2013 om 11:24
      Permalink

      Ook voor mij geldt dat ik nergens liever blijf wonen dan hier. Dat ben ik dan ook zeker van plan
      Ik voer geen mini-kruistocht tegen de NAM, het zijn de woorden van de Nam zelf. Zij willen dat iedereen de schade meldt.
      Daarnaast roept de commissie -Meijer op zo veel mogelijk publiciteit te geven aan de aardbevingen en de daarmee samenhangende schade. Deze commissie moest onderzoek doen naar de imagoschade en komt tot de conclusie dat die er is.
      Vanochtend las ik de volgende zin in het Dagblad van het Noorden: Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) zegt van de ellende in Groningen te hebben gehoord. “Ik ga dit rapport heel goed lezen”. Het lijkt me gezien deze uitspraak evident dat we veel druk uit moeten oefenen op Den Haag.

      • 6 november 2013 om 11:52
        Permalink

        Dat de commissie Meijer en de NAM willen dat iedereen zijn of haar schade meldt, heb ik ook gelezen. Is een prima punt! Doen dus!

        Het punt waar ik kriebels van kreeg betrof de “gevolgen voor de kinderen”… In mijn optiek moeten kinderen hun eigen leven leiden en het invullen zoals hen dat goeddunkt. Dat doen wij tenslotte zelf ook. Mijn ouders hebben mij ooit ook opgescheept met hun zooi, en dat gun ik niemand!

        Mochten er in onze respectievelijke levens hobbels opdoemen, dan is het aan ons om daar al dan niet oplossingen voor te zoeken; daar zijn wij per slot van rekening groot en sterk genoeg voor…;-)

  • 6 november 2013 om 12:00
    Permalink

    Het moet hoe dan ook gerepareerd worden, anders stort de boel straks in elkaar. Mijn ervaring is dat de nam adviseurs nog meer zien dan wij aanzienlijk denken aan scheuren zowel binnen als buitenshuis. Niemand zit er op te wachten om te verhuizen, maar wonen in een huis dat toch schade begint te vertonen geeft mij persoonlijk een onzeker gevoel. Hoe lang nog,,,,, denk ik dan. Dit is geen aanval tegen NAM. Het is opkomen voor je recht!

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda