Fun Science op CBS de Burcht

De leerlingen van cbs de Burcht te Spijk hebben afgelopen vrijdag een wetenschapsdag gehad. De jongens en meisjes zagen eerst een show met spectaculaire proefjes. Daarna mochten de jonge professoren zelf aan de slag.

De professoren Geinstein en Krullebol bezorgden de jongens en meiden van de Burcht uit Spijk een prachtige dag. De leerlingen raakten tijdens de show betrokken bij de vreemde verhalen van de maffe wetenschappers, die als schipbreukeling waren aangekomen op een onbewoond eiland. De wetenschappers verklaarden in de show hoe zij konden overleven door hun hersens te gebruiken. Ze lieten verschillende proefjes zien, waarbij de leerlingen vaak moesten assisteren. Zo ontdekten de kinderen o.a. dat water “hard” kan worden, dat je haren recht omhoog gaan staan als je statisch bent en dat poeder erg brandbaar is! Na deze spectaculaire show mochten de jongens en meiden zelf voor wetenschapper spelen. Zo maakten de leerlingen uit de onderbouw zelf een stuiterbal en kamelensnot. Ook zagen de leerlingen dat er enorm veel rook vrij komt als je droogijs van -80 graden in een kom met appelsap doet. Dat bijzondere drankje wilden de leerlingen natuurlijk graag proeven.

De leerlingen uit de bovenbouw lieten waterrakketten hoog de lucht in schieten en mochten hun eigen haargel maken. Deze geweldige dag werd door de OR van school aangeboden, waarvoor hartelijk dank! Ook willen we graag dhr. P.J. Schalk bedanken. Hij heeft alle mooie momenten op film vastgelegd. In de loop van volgende week zal deze film worden geplaatst. Houd de site in de gaten.

Peter van Kooten

Dorpsagenda