Het had zo mooi kunnen zijn

De woeste steppe is getransformeerd in een strakke grasmat met grazende schaapjes, en het hazepad begrenst staccato dat wat ooit een bedrijventerrein had moeten worden.
Vele werkzaamheden zijn uitgevoerd om de infrastructuur aan te leggen en reikhalzend keek men uit naar de uitbreiding van de supermarkt, droomde men van seniorenwoningen en werd er in gedachten en masse voordelig getankt langs de N33.

In Delfzijl siert een enorme poster de Venneflat als een schreeuw om aandacht. Het Molenbergplein is opgepimpt waarbij de nieuwe richting waarin de auto’s geparkeerd staan het enige is dat opvalt. De oude zeevaartschool staat te verpauperen, en het zal me niet verbazen, als er geld voor uitgetrokken wordt om deze te slopen, te saneren en een nieuwe bestemming te geven.

Kosten noch moeite worden bespaard, om van de plaats Delfzijl een sprankelende havenstad te maken. Maar hoe maak je van deze stad, waar het in het centrum steevast waait, de winkelpanden versplinteren en geen charme, maar kilte uitstralen?

De stad Delfzijl moet en kan het hebben van de bewoners tijdens de pinksterfeesten, Delfsail, voorstellingen in de Molenberg en andere evenementen.
De omliggende dorpen moeten het in deze krimpregio ook nog hebben van de voorzieningen, de werkgelegenheid, (sociale) woningbouw en charme van het dorp.

Het gaat niet gebeuren, het bedrijventerrein blijft bij wat het nu is, de schapen grazen waterpas en het hazepad is een leuk rondje om te lopen.

Jammer van al het werk, alle goede ideeën en goed doordachte plannen. Het had zo mooi kunnen zijn…

3 gedachten over “Het had zo mooi kunnen zijn

  • 27 mei 2013 om 12:02
    Permalink

    Daarom zegt mij een dorpenronde ook niks.Politiek Delfzijl is veel woorden en geen daden..

  • 27 mei 2013 om 13:22
    Permalink

    Compliment op je transparante schrijven Alida! mensen zijn vaak zo vluchtig en gedompeld in zo veel problemen dat ze wel lezen maar het compliment niet geven over…. Dank je wel voor de moeite die je nam deze mededeling te doen. Je lijkt me een fijn mens1 Kom rustig eens kennismaken als je wilt. We mogen kwalitatief leven niet uit het oog verliezen. We moeten ook weer het goede leren delen zonder allemaal een eilandje te worden in het zogenaamde comfort en materialistisch egocentrisch leven. Gelukkig zijn er OOK uitzonderingen.

    Met een “lente” groet van: LISA uit de voormalige winkel van sinkel nu (www.plba.nl)

  • 27 mei 2013 om 15:23
    Permalink

    Mooi gekritiseerd in je woordspeling naar de politiek Alida. Op een leuke manier weergegeven.
    Zoals Jan al aangeeft is een dorpenronde een moment van woorden, opmerkingen en notities. Laatste vergadering ( Het Lagerhuis bijeenkomst in Elim) Veel woorden maar geen daadkracht.

    Het woord krimp krijg ik trouwens buikkrampen van. Krimp in Spijk is er helemaal niet en als de woningstichtingen investeren in moderne woningen (seniorenwoningen)en niet stil blijven zitten dan heeft Spijk een prima toekomst met een gemeenschap om trots op te zijn.

    De krimp heeft de politiek zelf veroorzaakt door alles in Delfzijl Noord plat te gooien maar heeft niets te maken met dat de jeugd niet in een dorp zou willen wonen of dat senioren weg willen.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda