GESLAAGDE KONINGINNEDAG SPIJK!

Zoals ieder jaar worden de feestelijke activiteiten op Koninginnedag georganiseerd door de Oranjevereniging. Ook voor Koninginnedag 2013 lag het draaiboek al op de planken; gedurende de hele dag feestelijkheden voor jong en oud!
Na de aankondiging van onze koningin over haar troonsafstand en het feit dat de troonwisseling op 30 april 2013 zou gaan plaatsvinden, gaf ons te denken over de invulling van deze dag. Duidelijk was dat we niet ’s ochtends wilden starten met ons programma, terwijl de meeste Nederlanders voor de televisie zouden zitten. We besloten om, na alle tv-uitzendingen, vanaf 15.30uur met ons programma te beginnen.
Na het poten van de Koningslinde, een traditioneel gebruik bij een nieuwe vorst, schreven velen zich in voor de fietspuzzeltocht. Er deden maar liefst 33 families/groepjes mee aan deze tocht. Geweldige opkomst! Alle deelnemers kregen een oranje-pen, speciaal voor deze bijzondere, laatste Koninginnedag.
Terwijl de eerste familie om 16.00uur vertrok, moest de laatste groep een uur wachten voor hun startsein werd gegeven. Tijdens de route kwam men vragen tegen voor zowel volwassenen als kinderen en kreeg men de opdracht om de foto’s, die je onderweg tegenkwam, in de juiste volgorde te plaatsen. Ook was er gedacht aan de inwendige mens, onderweg was er een rustmoment waar iedereen werd voorzien van een drankje met iets lekkers.
Ondanks dat de temperatuur niet erg hoog was, kon men in de zon heerlijk vertoeven op het terras. DJ Julian verzorgde de muziek en de kinderen hadden lol op het springkussen, speelden met oud-Hollandse spelletjes of konden geschminkt worden.
Nadat de laatste mensen hun antwoordformulier inleverden, hadden wij de taak om alles correct en snel na te kijken. Daarna volgde eerst de trekking van de huis-aan-huis verloting en aansluitend de prijsuitslag van de fietspuzzeltocht.
Volwassenen/gezinnen: Jeugd:
1e prijs familie Reerds 1e prijs Team Willem
2e prijs familie Kamminga 2e prijs Oranje Team
3e prijs familie Stuve/Krabbe 3e prijs Toppers-team

We kunnen terugkijken op een GESLAAGDE KONINGINNEDAG!

Oranjevereniging Spijk

Dorpsagenda