VIND IK LEUK


We kunnen er niet omheen, de sociale media spelen een grote rol in de huidige samenleving. Ook Spijk.net maakt gebruik van Facebook en Twitter. Als de redactie een artikel publiceert, verschijnt daarvan automatisch een melding op Facebook.

Via de Facebookpagina van Spijk.net dwaal ik weleens door het Facebooklandschap. Wat me daar opvalt is dat elk berichtje gevolgd wordt door een “Vind ik leuk” button. Lezers die de informatie leuk vinden, klikken op de button en het aantal likes neemt toe.

Dat leidt soms tot merkwaardige situaties. Als iemand droevig verhaalt over de pijnlijke dood van een geliefd huisdier, of een 8 maanden zwangere vrouw vertelt dat haar echtgenoot er met een jonge blondine vandoor is gegaan, staat er onder het bericht; “Vind ik leuk” 35.
Deze week bracht Spijk.net de Groningse primeur van het opstappen van wethouder Edward Stulp. Nog maar net heeft hij zich in Spijk gevestigd. Zijn ontslag is een persoonlijk drama en wij dorpelingen missen een belangrijke stem in het College van B&W.

Onderaan het bericht op deze site staat; “Vind ik leuk” 9. Of daarmee nou aangegeven wordt dat 9 lezers blij zijn dat Stulp vertrekt of dat men het leuk vindt dat Spijk.net de primeur heeft, zullen we nooit weten.

Het lijkt me een verbeterpuntje voor Mark Zuckerberg.

2 gedachten over “VIND IK LEUK

  • 28 april 2013 om 16:47
    Permalink

    Vind ik leuk!

  • 29 april 2013 om 11:05
    Permalink

    Idd LOL; maar was het alleen maar die verwarring. Ook datzelfde FB brengt woorden voort dat enkel verkleind kunnen worden gebruikt. Wat mij betreft het meest vreselijke woord op dit moment na Euri’s. Vroeger had je films van 18 DIN/50asa .. Tegenwoordig komen er dinnetjes op bezoek en gaan ze gezellig met dinnetjes winkelen. Nee .. Zelfs als ze volwassen zijn het geen dinnen. De dikke: BFF = Dinnetjes voor het leven. Het is alleen de vraag in welke editie van de dikke :-).

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda