Fout arbiter kost Poolster een punt

 

 

 

Vlak voor het einde van de wedstrijd neemt Jeroen de vrije trap. Via de lat en het lichaam van de keeper verdwijnt de bal over de lijn. De fans juichen, eindelijk de gelijkmaker. De vreugde is van korte duur. De scheids keurt het glaszuiver doelpunt af. “Indirect”, is zijn commentaar. Hij had de keeper over het hoofd gezien. Een domper, weer een 1-2 verlies tegen LEO. Deze keer onverdiend.

Op deze zonnige zaterdag togen we naar Leens. De eerste wedstrijd tegen LEO eerder dit seizoen verloren we na een 1-0 voorsprong met 1-2. De topscorer van deze klasse, Roan Rozema speelt bij Leens. Sinds hij na een afwezigheid van vijf wedstrijden er weer bij is, scoort LEO er weer lustig op los.

Na het laatste verslag op Spijk.net speelden we nog een doordeweekse wedstrijd. Afgelopen dinsdag troffen we het hoog geklasseerde Lycurgus. Het was het eerste treffen dit seizoen. Het was jammer dat we vlak voor tijd de 2-1 voorsprong moesten inleveren. 2-2 werd de einduitslag. Ik had er van tevoren voor getekend. In vergelijking met de wedstrijd tegen Westerlee voetbalden we een stuk beter. Dit ligt een beetje in ons spel opgesloten. Als de tegenstander voetbalt, voetballen wij vaak goed mee. Tegen LEO hebben we het vaak lastig. Afwachten vanmiddag. Ons A elftal speelt laat in de morgen in Godlinze, de selectie wordt vanmiddag gecompleteerd met spelers uit ons tweede elftal.

 

Het eerste half uur is voor de Oldencaters. Niet dat we grote kansen krijgen maar we hebben aardig grip op de wedstrijd. Wel is al snel duidelijk dat LEO vooral met hoge ballen gevaarlijk kan zijn. Onze backs moeten zwaar aan de bak om de voorzetten eruit te halen. Hilbert staat aan de linkerkant, Vincent kan niet spelen vanmiddag.

Na een klein half uur komt Bakker op het doel af, zijn inzet wordt ternauwernood tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop weet Johan in tweede instantie de Spijksters op een voorsprong te zetten. Dit is wel het sein voor de Leensters om een tandje bij te schakelen. Poolster wordt meer naar achteren gedrukt maar weet wel de thee te halen met deze nipte voorsprong.

Na de rust komt LEO snel op gelijke hoogte. Een voorzet wordt genadeloos ingeknikt. Er is te veel ruimte. Poolster moet zich even hervinden. LEO zet aan. Toch zijn de beste kansen in deze fase voor de Oldencaters. Een voorzet van Richard wordt ingetikt door Ronny, keeper en lat brengen uitkomst. Even later kopt Johan in. Weer weet de keeper met behulp van de lat het doel schoon te houden.

Dan  komt LEO middels een droge schuiver op voorsprong. Poolster had niet het geluk en heeft teveel kansen nodig. De onzichtbare Johan Dijkman wordt naar de kant gehaald. Danny is z’n vervanger. Een offensief mag niet meer baten. Toch had Poolster recht op een gelijkspel. Zie bovenstaande. Een scheidsrechterlijke dwaling koste ons vanmiddag een punt. 

Het is behoorlijk spannend onderin in deze klasse. Onverwachte uitslagen maakt dat de ploegen die voor lijfsbehoud moeten vechten steeds van plek wisselen en de groep steeds groter wordt. Eems Boys, VVK, Noordwolde, Westerlee  en LEO deden vandaag goede zaken. Middelstum zit nu ook in de gevarenzone. Westerlee is vandaag drie plekken geklommen. Ik heb nog geen enkel idee hoe het af gaat lopen. Wonder boven wonder staan we nog steeds op de zesde plek.

 

 

 

Dorpsagenda