Poolster mazzelt

Op deze zaterdag in maart kan er gevoetbald worden in Spijk. Het leek er niet op een paar dagen geleden. De vorst zat in de grond. Jan prikte vanmorgen met een schroevendraaier in de grond en bepaalde dat het kon. Het veld ligt er goed bij. Eltje ruimde de laatste sneeuwresten op en Pieter begon te bellen. Spijk is er klaar voor.

De bezoekers uit Groningen waren ook al benieuwd, ze komen met een busje en zijn van plan in de kantine te blijven vanmiddag. De derde helft met het sportieve Gronitas zit wel goed. Wat de wedstrijd betreft is het even afwachten. In Groningen waren we niet thuis. Alleen in de eerste en in de laatste minuut waren we gevaarlijk. In deze minuten maakten we onze twee doelpunten. Gronitas schoot zeven keer raak. Volgens de geruchten zijn de gasten compleet vanmiddag, dit maakt een groot verschil in de prestaties  van de Stadjers.

Poolster is punten aan het sprokkelen, het is te wisselvallig. Vorige week werd een grote voorsprong uit handen gegeven. Dennis Smit is weer terug, Hilbert is geschorst. We staan nog steeds goed maar de druk van onderaf wordt met de week groter. We kunnen onszelf vanmiddag een goede dienst bewijzen.

We beginnen vrij goed aan de wedstrijd, ook al is niet iedereen het met me eens. De eerste twintig minuten zijn voor Poolster. De grootste kans is er dan ook al in de tweede minuut. Niet een Spiekster maar een Stadjer schiet de bal keihard op z’n eigen keeper. Echte kansen ontstaan er niet, zo kabbelt de wedstrijd een half uur voort. Poolster moet binnen dit tijdsbestek al noodgedwongen twee keer wisselen. De jonkies Tom en Marco komen binnen de lijnen. Erik was ziek deze week en heeft geen lucht. Joep krijgt last van een oude blessure.

Het venijn zit in de staart van de eerste helft. Voor die tijd gebeurt er verder weinig. Gronitas komt wat losser en twee keer komen ze gevaarlijk voor het Spijkster doel. Onze grens vlagt voor buitenspel. De scheids laat doorspelen, gelukkig gaat de bal net naast. Gelijk daarna een identieke situatie, de bal belandt in het net maar gelukkig volgt de scheids het signaal van Klaas nu wel op.

Jeroen neemt de vrije trap, DvD pikt op en zet de Oldencaters vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Vlak daarna fluit de scheids voor de rust. De ploegen waren vrij goed aan elkaar gewaagd de eerste helft. Poolster neemt gelukkig de voorsprong mee naar de thee.

Na de rust is het een ander verhaal. Bij Poolster is de organisatie compleet weg. Het veld is groot en overal duiken de Stadjers op. Ze krijgen dan ook kans op kans. Vanaf een meter wordt hoog over geknald. Paal en lat worden meerdere malen geraakt. Marcel haalt de ballen overal weg. Het is druk in de zestien. Via de paal komt de bal nog een keer bij Richard, die tikt de bal terug richting Marcel. Met een snoekduik weet hij een treffer te voorkomen.

Gronitas ruikt bloed. Onze lat zat vol met de spreekwoordelijke engeltjes. Het is een wonder dat deze sympathieke ploeg uit de stad niet weet te scoren. Dan vlak voor tijd, ik breng m’n camera al vast weg, hopend op een overwinning, scoort Bakker. We winnen met 2-0. “gestolen punten”, zeggen we dan wel eens. Dit was vanmiddag absoluut op z’n plaats.

De gasten vatten  dit alles zeer sportief op, wij zijn blij met de overwinning. De laatste stamt alweer uit november. De komende weken strijden we tegen ploegen die boven ons staan.

Een gedachte over “Poolster mazzelt

• 17 maart 2013 om 13:00
    Permalink

Met een beetje geluk toch drie punten. Mooi verslag en mooie foto’s Harry, zo zie je maar de ene week krijg je te weinig, de andere week misschien iets te veel. Poolster weer aan het winnen, wie weet waar het eindigt?
    Steun Poolster de komende weken; volgende week Lycurgus thuis, za 30 mrt uit naar Marum, za 6 April naar Opende en dinsdag avond 9 april (inhaal) naar RWF Friesche palen.
    Je kunt deze drie uitwedstrijden met de selectie mee in de bus € 10,– voor volwassen. En € 5– jeugd t/m 18 jaar. Dit is per wedstrijd.