Perfecte tweede helft brengt Poolster zege

Vanmiddag treffen we een oude bekende. VVK, vorig jaar nog een geduchte concurrent om de plaatsen die recht gaven op promotie naar de derde klasse. De thuiswedstrijd tegen de Groningers leverde vooraf nog leuke rekensommetjes en bespiegelingen op. Uiteindelijk lukte het beide ploegen om de stap omhoog te maken. We doen het tot dusver iets beter dan de club van de Korreweg, maar dat zegt nog niets. Het is nog te vroeg voor conclusies.

Vorige week boekte Poolster een geweldige overwinning. Het is niet te hopen dat dit vanmiddag meespeelt. We beginnen vandaag gewoon weer op 0-0. We moeten scherp starten en deze wedstrijd zo mogelijk winnen. Dan kan Poolster terug kijken op een zeer goede competitiestart.

Na het eerste fluitsignaal maakte VVK gelijk haar bedoelingen duidelijk. Niet met lege handen terug naar Groningen. Men probeerde Poolster vast te zetten. Dit lukte de eerste vijf minuten ook aardig. De Groningers voetbalden naar voren en gaven de Spijksters weinig ruimte. Poolster wist zich vrij snel uit deze greep te verlossen en kreeg ook de eerste kansen van de wedstrijd. Ronnie omspeelde de keeper maar kwam net tekort, DvD raakte de paal uit een moeilijke actie. Het was Johan die de Oldencaters met een schitterende kopbal voor de vierde keer dit seizoen op een voorsprong zette. De voorzet kwam van Erik. Er was amper een kwartier gespeeld. Een gevoel van; dit gaan we redden maakte zich van mij meester.

Dan legt de scheids de bal op de stip. Je ziet de ontzetting op de Spijkster gezichten. Waarom? Marcel zou een tegenstander behoorlijk gehinderd hebben. Alleen lag deze op dit moment groggy op het veld en wist even niet wat er gebeurde. De nummer tien mag de strafschop twee keer nemen, hij mist niet. Er is dan twintig minuten gespeeld. Poolster is even van de leg. Een misser van Jeroen wordt grandioos gered door Vincent. Toch komt VVK negen minuten later op een 1-2 voorsprong. Poolster miste even een kwartiertje de concentratie en de felheid.

Het laatste gedeelte van de eerste helft is weer voor Spijk. Er worden legio kansen gecreëerd , vooralsnog niet resulterend in een treffer. Hier komt nog bij dat Richard Dijkman met een hoofdblessure het veld moet verlaten. Joep is zijn vervanger. Guus was begonnen met de beginopstelling van vorige week. Alleen had hij Joep en Richard omgeruild.

Een weergaloze 45 minuten

Poolster komt geweldig goed uit de kleedkamer. Deze wedstrijd gaan we winnen. Het was van de gezichten af te lezen. Het met zat tussen de tanden. Alles naar voren, is de remedie. Met bij vlagen grandioos voetbal wordt VVK in een hoek gedreven. Dan een kopie van vorige week. Een lange bal van Jeroen wordt door Ronnie weer achterwaarts ingekopt. De gelijkmaker ligt in het netje.

Poolster drukt door. Johan krijgt de bal op rechts mee, ik weet het niet zeker, maar ik denk van Erik, ( rectificatie : Dennis Smit gaf de pass )de laatste speelde een uitstekende wedstrijd. Johan weet de bal uiterst rechts in het zijnet te deponeren. Bakker stond al klaar om het laatste zetje te geven, maar het was niet nodig. We staan weer voor.

De marge is klein. De Oldencaters nemen geen risico en spelen de beste helft van deze competitie. Het is dat de keeper van de Korreweg uitstekende reddingen verricht , anders hadden we nog dikker gewonnen.

Dan DvD. De Spijkster spits voelt zich in z’n element en prikt er nog twee in. 5-2 is de eindstand. DvD wordt naar de kant gehaald. Tom Dijkman, broer van Richard mag z’n debuut maken Een dik verdiende overwinning. Poolster speelde goed de tweede helft, er zit voetbal in. Deze overwinning is voor mij nog belangrijker dan die van vorige week. Vorig seizoen kon Poolster ook pieken maar de wedstrijd daarop liet het nog wel eens steken vallen. Hierin zie ik vooruitgang. Mentaal groeien we, het belooft een goed seizoen te worden.