Poolster vergeet te winnen in matig duel

Na de wedstrijd van vorige week tegen de Heracliden hadden we ons verheugd op een soortgelijke pot deze week tegen Middelstum. Jammer genoeg zat het er niet in. Beide ploegen maakten een lome indruk. Het veld liep stroef en het spel was matig. In de bestuurskamer na de wedstrijd vonden beide verenigingen dat ze twee punten hadden laten liggen. Van Middelstum kan ik me dat qua spel in de eerste twintig minuten voorstellen, maar Poolster had zeker de kans om de 1-0 inde 34e minuut uit te bouwen en al met een zekere voorsprong de rust in te gaan.

Het was warm vanmiddag op sportpark Oldencate. De toeschouwers hadden hier niet zoveel last van, de spelers des te meer. Bakker vertelde me dat hij de hele middag pap in de benen had. Dennis Smit en DvD genoten deze week nog van een vakantie. Daarom stonden Hilbert en Danny in de basis vanmiddag. Net als vorige week was de beginfase voor de tegenstander. Alleen duurde dit vandaag iets langer. Poolster zat er niet goed in. Veel balverlies en vooral de passing verliep matig. We kwamen niet goed in ons spel. Er werd rommelig gevoetbald. Gelukkig had onze tegenstander hier ook last van. Zo kreeg Middelstum in het begin aardige kansen. We hadden het te danken aan Marcel dat we niet vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan keken. Met een geweldige redding hielp hij een perfecte scoringskans van Middelstum om zeep. Onze doelman steekt gelukkig in een geweldige vorm. Beide ploegen speelden matig, zo was het onvoorspelbaar hoe de wedstrijd zou verlopen.

Poolster kreeg haar eerste kans na ruim een half uur spelen. Een voorzet van links werd door Johan fraai ingekopt. 1-0. Op dat moment tegen de verhouding in. Direct daarna krijgt Poolster weer twee scoringskansen. Joep schampt de bal met het hoofd. Dit had een doelpunt moeten zijn. . Johan schiet even later de bal knetterhard tegen de keeper.

We gaan met 1-0 de rust in. We staan voor, maar toch.

Na de rust gaat het spel gelijk op. Ik voel het aan en zeg dat 1-0 te weinig is. We moeten er absoluut een doelpunt bijmaken. Het gaat niet lukken. Danny is te onrustig in de afwerking. Bakker ziet een goede kopbal overgetikt worden door de keeper. Natuurlijk scoort Middelstum dan, geholpen door Poolster. Een bal wordt verkeerd beoordeeld, er wordt niet accuraat opgetreden. Middelstum profiteert en zo geven we de voorsprong zelf uit handen.

De jongens balen verschrikkelijk, en terecht. Het had vanmiddag een leuke middag kunnen zijn. Middelstum denkt er net zo over. Dat maakt voetbal leuk. De emotie is van de gezichten af te lezen.

Nog niet verloren in de derde klasse, maar we hadden twee punten meer kunnen en moeten hebben. We kunnen ons geen fouten veroorloven. Het wordt een leuk voetbaljaar met een steeds beter voetballend Poolster. Daar ben ik van overtuigd.

Volgende week Groen Geel, ook weer lastig, zoals alle wedstrijden. We geven ons niet gewonnen. Het had vanmiddag beter gekund , maar dat is sport.