Fietspad langs Tjariet 2

Terug van een fantastisch vakantie langs de Lugerischekust lees ik het droevige nieuws dat het fietspad niet doorgaat. Laat ik dit zeggen als SPIJK het wil kan dat volgens mij nog steeds. Ik baseer dit op het gegeven dat ik persoonlijk met de heren van het project op locatie ben geweest(vanaf 2010), een middag heb georganiseerd waarbij gemeente Delfzijl, waterschap, provincie, aanwonenden, dorpsbelangen en een grondeigenaar aanwezig waren.

Iedereen was zeer positief. Op 9 februari 2012 nog twee heren van provincie bij mij thuis ontvangen en op locatie wezen kijken.  De eerste reactie was: morgen de schop erin!

Spijksters,  als we het pad er willen hebben is het volgens mij nog niet te laat, bent u het mij eens dat het er moet komen stuur mij maar een mail:  lm.gloudemans@home.nl

Hoe meer hoe beter. Ik neem dan wel contact op met betreffende persoon, wacht er niet te lang mee want dit jaar zijn nog voorbereidingen in 2013 begint men met de uitvoering ervan.

DUS ALLE SPIJKSTERS IN DE BENEN EN WE GAAN ERVOOR!

Ben Gloudemans

7 gedachten over “Fietspad langs Tjariet 2

  • 21 mei 2012 om 18:54
    Permalink

    Tuurlijk moet dat fietspad er komen.
    Aansluting op de dijk maakt het voor fietsers interessant om het dorp te bezoeken. Maar ook voor spieksters zelf is het een prachtige korte route dwars door de natuur richting diek.

  • 22 mei 2012 om 08:45
    Permalink

    Ik heb me al aangemeld bij Ben, wie volgt?? Alleen als we onze krachten bundelen lukt het misschien nog een mooi fietspad richting de dijk te krijgen!!

  • 22 mei 2012 om 08:59
    Permalink

    ook wij hebben ons aangemeld bij ben, wij zijn meer dan voor. en laat de mensen die aldoor zo zeuren eens even goed naar zich zelf kijken ipv alles gelijk de grond in te drukken!! kom op mensen laat jullie stem horen!!!

  • 22 mei 2012 om 09:31
    Permalink

    Ik heb ook een mail gestuurd. Het bruggetje is er ook gekomen een leuk fietspaadje naar de dijk zou ook fantastisch zijn.

  • 22 mei 2012 om 16:50
    Permalink

    Ik heb een betonmolen deze mag gebruikt worden om het pad aan te leggen want ik sta vierkant achter dit projekt.

  • 23 mei 2012 om 00:54
    Permalink

    Van Spiek noar Diek, zou ik zeggen. Heb de route naar de dijk onlangs getest. Op een paar hekjes na bij Nieuwsstad zijn er voor wandelaars geen obstakels. Bij een stevige pas is het een ruim half uur. Wie wil genieten neemt natuurlijk de tijd, want het is echt prachtig. Het gevoel van ruimte met de dijk aan de horizon is overweldigend. Op de fiets is het nu nog niet begaanbaar.

    Het maaipad langs de Tjariet is breed genoeg. Beetje egaliseren en wat schelpjes zou al voldoende zijn. Zag laatst iemand met een klein gemotoriseerd walsje – ja echt waar – door het dorp rijden, dus da’s zo voor mekaar.

  • 23 mei 2012 om 23:19
    Permalink

    Dit fietspad MOET er komen Een welkome aanvulling op de vele fietspaden die er al liggen.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda