met vlag en wimpel

Poolster pakt vandaag de tweede periode. Deze prijs geeft recht op de nacompetitie. 19 en 26 mei wordt er gestreden om een plek in de derde klasse. Als ik dit schrijf is het nog dik feest in de kantine van vv Poolster. Onder de tonen van the Wolfe Tones (  http://www.youtube.com/watch?v=efeKcz58_1E  ) en Doeke Dijkman wordt er uit volle borst gezongen. 19 Mei gaan we naar Angelslo en 26 mei is de return in Spijk. Het belooft een waar spektakel te worden.

Allerlei scenario’s waren van te voren losgelaten op deze wedstrijd. VVK zou baat hebben bij verlies om op deze manier de derde periode te kunnen pakken. Ook zijn er nog meerdere ploegen in de race voor het kampioenschap. In de eredivisie was het spannend maar de 4e klasse C slaat alles.

Beide ploegen maakten direct hun bedoelingen waar. Zowel VVK als Poolster speelden vol voor de winst. Een straffe wind joeg over het speelveld. Hier moesten beide ploegen even aan wennen. VVK kreeg de eerste kansjes, zonder succes. Poolster had de eerste kans via Richard Dijkman, de tweede keeper van VVK wist de bal ternauwernood te keren. Een volgepakt Oldencate kijkt gespannen toe. Dan komt de wervelwind op stoom.

Wervelwind.

Een wervelwind, anders kan ik het niet beschrijven. Poolster komt los en weet in de eerste helft maar liefst 6 keer te scoren. De ene nog mooier dan de andere. Johan de Groot, gebrand als geen ander ( inside information)  , wilde absoluut een fout goedmaken.  Hij brak de ban en bracht met een knappe goal de 1  0 op het scorebord.  Dan is het de beurt aan fenomeen Bakker. Het plezier straalt er van af. Ronny scoort drie keer de eerste helft. De 5e goal was een beauty, met een lob weet hij de keeper te verschalken. De mooiste goal was nummer vier, een geweldige combinatie tussen Johan en DvD bracht Poolster op een 4  1 voorsprong. Poolster gaat uiteindelijk met een 6  1 stand de rust in. Een vrije trap werd a la Jampie en Gezinus ingeschoten. Johan maakte z´n tweede. De wedstrijd is gespeeld. De tweede periode is binnen. GEO staat achter en bij de Fivel en de Pelikanen staat het nog gelijk. De spanning is weg. De buit is binnen.

De tweede helft is dan ook geen schim van de eerste. VVK is de bovenliggende partij. DvD raakt de paal, zo ook VVK, lat en paal. Na nog een keer op de lat geschoten te hebben maakt VVK dan toch de 2   6. In de rust kwam er behoorlijk wat lawaai uit de kleedkamer van de gasten. Drie wissels werden toegepast om het tij te keren. Het mocht niet baten. DvD schoot z´n tweede van de middag binnen na goed aangeven van Richard Dijkman. 7  2.

Teamgevoel

Jur liet iedereen meedoen in deze overwinning. Richard Hofstee, Tim en Jeroen kwamen nog binnen de lijnen. De laatste had Jur gevraagd, als het mogelijk zou zijn, nog even binnen de lijnen te mogen komen, al kon hij geen bal trappen. De Bierspiekers, bekend van tv, staan al opgesteld. VVK kijkt z´n ogen uit. Er wordt uit volle borst meegezongen met het trompetgeschal. Jongens bedankt!!!!!

Met nog twee wedstrijden te spelen hebben we in ieder geval een prijs binnen. Gronitas wordt waarschijnlijk kampioen. Aan ons heeft dit niet gelegen , we wonnen namelijk twee keer van de koploper. VVS behaalde al de eerste periode. VVK pakt waarschijnlijk de derde. GEO heeft niets, zij vierden enkele weken geleden al bijna het kampioenschap.

Jur, Pieter en spelers, nu al bedankt voor deze geweldige competitie.

19 en 26 mei zijn weer twee finaledagen, we rekenen op uw steun. Alle nieuws en het verslag van de voetbalkieker kunt u lezen op www.vvpooolster.net

3 gedachten over “met vlag en wimpel

  • 29 april 2012 om 11:52
    Permalink

    Harry, wat weer een keurige reportage. Mooi dat ie er zo snel op stond! Het was weer een geweldige voetbaldag. Op naar 19 en 26 mei!

  • 29 april 2012 om 18:09
    Permalink

    Geweldig gedaan, mannen! Gefeliciteerd! Mooi verhaal met dito foto’s; waarmee maar weer eens duidelijk wordt dat voetbal emotie is!

  • 29 april 2012 om 21:42
    Permalink

    Gefeliciteerd jongens en ieder die betrokken is bij vv Poolster. Prachtig resultaat voor Spijk eo! Hup naar de 3e klas.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda