Poolster vergeet te winnen

Na de geslaagde zes-punten wedstrijd van vorige week staat vandaag eenzelfde soort treffen op het programma. Vanmiddag komt de Fivel uit Zeerijp op bezoek. Het eerdere treffen dit seizoen betekende het dieptepunt voor Poolster tijdens deze competitie. 7-2.

Het duel  van vorig seizoen in Spijk was een waar spektakel. Twintig minuten voor tijd miste Poolster een penalty. In de aanval daarop wist de Fivel de 0-1 binnen te schieten. Diep in blessuretijd schoot Richard Dijkman de dik verdiende 1-1 binnen. Dezelfde Richard Dijkman begint vandaag op de bank. Niels begint in de basis. Dennis Smit zit z’n eerste wedstrijd schorsing uit. Richard Hofstee kampt met een blessure en is er vanmiddag niet bij.

Het gaat dus niet gemakkelijk tegen de Fivel. Bij winst gaat de Fivel ons voorbij. Met net als de Pelikanen vorige week een wedstrijd minder.

Een spektakel is het deze middag geen minuut geweest. De angst om te verliezen zat er eigenlijk bij beide ploegen wel in, alleen het laatste kwartier lag de wedstrijd behoorlijk open en kon het alle kanten op. De Fivel vertrok behoorlijk opgewekt weer richting Zeerijp. Als je een wedstrijd net als bij het boksen op punten had kunnen winnen hadden we zeker feest gehad.

De Fivel had in de eerste helft een optisch overwicht. De Riepsters begonnen ook feller aan de wedstrijd en Poolster werd teruggedrongen. Toch werd hier weinig mee gedaan. De enige kans werd in de kiem gesmoord door onze grens. Dit leverde nog aardige discussies op in de bestuurskamer. De scheids moest trouwens de gehele wedstrijd afgaan op de eerlijkheid van de vlaggenisten, hij stond vaak te ver weg om de situatie zelf te beoordelen. Vincent werd behoorlijk in de rug gesprongen, de scheids stond te ver weg om de bal op de stip te leggen.

De wedstrijd is dan behoorlijk in evenwicht. De Fivel heeft in Huisman een speler die op het middenveld behoorlijk uit de voeten kan. De Spijksters slaan dit middenveld vaak over. Toch is het zo dat juist daaruit de beste kansen ontstaan. Erik en Gert krijgen er elk een gele prent bij, Erik staat net als Jeroen en Johan nu ook op scherp. Zo gaan we met een 0-0 stand de kleedkamers in.

Na de rust gebeurt er meer. Johan die veel moest verdedigen en 30 seconden later weer voorin te vinden was, mist met links een beste kans. Niels mist eveneens. Poolster komt beter uit de startblokken dan  in het eerste bedrijf. Zo golft het spel op en neer. Het is absoluut geen hoogstand voetbal, hier zijn twee ploegen bezig om de aansluiting te behouden.

Joep valt dan uit met een rugblessure. Richard Dijkman gaat op het middenveld voetballen en Vincent zakt terug. Nick komt voor Niels. Het is nu Poolster wat de klok slaat. Er ontstaan nog grotere kansen , maar het is niet de middag van de spitsen. Normaal gesproken en in goede doen hadden we er al minstens drie in liggen. Vanmiddag lukt het niet. Je weet dan eigenlijk ook al dat we moeten zorgen dat we niet tegen een lullige 0-1 moeten aanlopen. Gelukkig gebeurt dit niet. De scheid fluit af en zo gaan beide ploegen met een gelijkspel van het veld.

Het mooiste moment deze middag vond ik de weg naar de kleedkamer. DvD slaat een arm om Ronny heen. Deze verlaat zichtbaar aangedaan het veld. Hij had moeten scoren. Ja, klopt.

Maar dat is sport, Vaak  lukt het wel, daar hebben we wekelijks veel plezier van. Vanmiddag even niet Van te voren had ik getekend voor een gelijkspel. We hebben op punten gewonnen maar dat telt niet.

De foto’s zijn deze week wat eenzijdig, had een groot gedeelte van de wedstrijd het toestel niet goed afgesteld.