Poolster langste adem in thriller

Vandaag een inhaalronde. De tweede periode was de inzet. Met nog twee wedstrijden voor GEO en Poolster en nog drie voor de Fivel was dit een belangrijke middag. Poolster kwam als winnaar uit de strijd en heeft het verdere verloop in eigen handen. De Fivel deed het goed door met 5-0 te winnen. GEO liet steken vallen tegen OKVC. Wij wisten nipt maar terecht te winnen. 28 April volgt de ontknoping.

We weten het , in Stedum is het altijd lastig. Zo ook vanmiddag. Een harde wind blies over het veld en maakte goed spel niet mogelijk. Dit was voor beide ploegen gelijk. Alleen Poolster had vanmiddag nog een extra tegenstander. Dhr. Marree uit Leek. Nu hebben we aan Leek sowieso niet de beste herinneringen. Maar vanmiddag sloeg alles. Ik snap nu ook dat er onlangs bij de Fivel zoveel kaarten zijn gevallen.

Voor dat de wedstrijd vanmiddag kon beginnen werd er al gedaan aan shirtjes ruilen. Poolster speelde voor het eerst in het geweldige zwarte uitshirt. Stedum speelt altijd in het geel. Ex Stedum voetballer en huidige leider Piet Smit ging hier dan ook van uit. Nu is het zo dat vooral de zijkanten van de Stedumer shirts voornamelijk zwart zijn. Zo gebeurde het dat beide teams in hun uitshirts het veld betraden.

Poolster begon goed aan de wedstrijd en al vrij snel lag de bal dan ook in het doel. Onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Vlak daarna kreeg Stedum wat mogelijkheden. Marcel stopte gelukkig een goed schot. Daarna kreeg de thuisploeg een aantal hoekschoppen. Gelukkig pakt Poolster de draad weer goed op. Erik levert een schitterende pass af. Ronny kan op de keeper af en scoort de 0-1. Even later speelt de goed spelende Richard Dijkman de bal naar Johan, via een tegenstander schiet hij de 2-0 binnen. Stedum gaat druk geven maar creëert geen kansen. De scheids helpt hen een handje door een vrije trap te geven op een plek waar de bal niet is. Zo komt Stedum in de blessuretijd van de eerste helft op 1-2.

Na de rust gaat Stedum vol op de aanval. Uit een corner wordt de gelijkmaker binnengekopt. Onze grens vlagt omdat de bal onderweg al achter de achterlijn was geweest. De scheids wil er niets van weten. We spelen tegen twaalf man. Jeroen geeft nog aan dat er in een vorige situatie sprake was van een handsbal en krijgt prompt de gele kaart voorgeschoteld. Je weet wat er dan gebeurt. De tegenstander wordt in het zadel geholpen en het is te hopen dat de Spijksters de kop erbij houden.

Stedum ruikt bloed, maar dan is het tijd voor de individuele klasse van Poolster. De doelman trapt verkeerd uit en DvD is er als de kippen bij, 2-3.  Blijdschap aan de kant. Toch weet Stedum in deze knotsgekke wedstrijd weer op gelijke hoogte te komen. Marcel weet een schot goed te keren. De bal valt dan toch voor de voeten van een aanvaller 3-3. Stedum gaat voor de winst en had al een aanvallende wissel toegepast. Daardoor had de aanval van Poolster wat meer ruimte. Hier wordt optimaal gebruik van gemaakt. Zowel DvD als Ronny weten te scoren. De bevrijdende 3-5 staat op het scorebord. Maar Stedum weet de aansluiting nog te bewerkstelligen, een ongelukkig doelpunt. 4-5. De toeschouwers zijn de grote winnaars vanmiddag. Ze zien maar liefst negen doelpunten. Na het laatste fluitsignaal ben ik het hier ook mee eens. Belangrijke punten, bijna teniet gedaan door vreemde beslissingen. Gelukkig weet onze ploeg hier vanmiddag goed mee om te gaan.

Natuurlijk hoop ik wel dat de tegenstander van vandaag dinsdagavond van sluipmoordenaar VVK weet te winnen.

Foto’s met dank aan Marga. Mijn eigen toestel lag nog in Winsum.

Dorpsagenda