Carillon luidinstallatie

Beste inwoners van Spijk en omgeving.

Zoals U hebt kunnen horen zijn de luidklok en het carillon weer volop in bedrijf. Het heeft echter heel wat moeite gekost om het carillon weer voor de kerst in bedrijf te krijgen. Zoals U op de foto kunt zien,zijn de mensen tot laat in de nacht bezig geweest. Tot 1uur in de nacht werken bij de verlichting van een lamp.

Dit is echter ook niet aan de inwoners van Spijk en omgeving voorbij gegaan, omdat ik veel reacties heb gehad vanwege die verlichting (zie foto). Veel mensen hebben mij gevraagd of deze verlichting ook standaard in de toren geplaatst kan worden omdat dit heel mooi leek.

Derhalve zal ik een voorstel doen aan st dorpsbelangen Spijk om hierover na te denken om dit te realiseren.

Om het onderhoud van het carillon te vergemakkelijken zijn de klokken van het carillon 3 meter lager geplaatst dan voorheen. Het carillon is nu computergestuurd en bevat 80 liedjes, waarvan 27 kerstliederen en 53 algemene liederen, dus voor elk wat wils. Volgens de kenners in het dorp heeft het carillon nog nooit zo mooi geklonken als nu.
Een aanwinst voor het dorp Spijk. Bij deze wil ik dan ook st dorpsbelangen Spijk bedanken voor hun inzet om dit te realiseren.

De luidklok die gedemonteerd en weer gemonteerd is door de heren J Knook en S Clevering, fuctioneert ook weer als voorheen. Jammer dat hier geen foto’s van gemaakt zijn. Beide heren bedankt voor jullie inzet.

Met vriendelijke groet
Ebel Kremer

Een gedachte over “Carillon luidinstallatie

  • 22 januari 2012 om 20:52
    Permalink

    Zelfs op Groot Turfkamp worden we betoverd door de nieuwe klanken van het carillon, en het is mooi om te zien, dat licht in de toren, mits het LED is, natuurlijk!

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda