Sterker Poolster verliest

Het was maar afwachten of het doorging. Het regende pijpenstelen de laatste dagen.

GEO had gisteren alles al afgelast behalve de hoofdmacht. Ze wilden wel dus. Evenals Poolster zette de club uit Garmerwolde een goede reeks neer, vandaar ook dat beide ploegen bovenin de tweede periode te vinden zijn. Bij winst deden beide ploegen goede zaken en was de koppositie in deze periode een feit. GEO stond twee punten boven Poolster en kon dus een lastige concurrent kwijtraken.

Poolster begon sterk aan de wedstrijd en drukte GEO terug. Met Joep en Roderik in de basis ( aanvoerder Jeroen was voor deze wedstrijd geschorst ) werd de ene na de andere aanval opgezet. Het leek erop dat Poolster de wedstrijd snel wilde beslissen. Er werden legio kansen gecreëerd maar de bal wilde er vooralsnog niet in. Ik denk dat de lat of paal drie keer geraakt werd in dit eerste bedrijf. De spitsen werden vaak goed in stelling gebracht maar hadden deze middag geen geluk. Meerdere keren werd de bal van de lijn getrapt en moest de keeper van GEO zich strekken.

Dan gaan de voetbalwetten tellen. Vincent had de bal weg kunnen koppen. Kees riep “los”.1-0.

Totaal tegen de verhouding in. Poolster gaf de moed niet op en ging vol in de aanval. GEO counterde dan soms best gevaarlijk, met als hoogtepunt een schot op de paal.

Zo gingen we de rust in met een onverdiende achterstand. Na de thee was het overwicht van Poolster iets minder. Toch waren ook hier absoluut de kansen om te scoren. Het was om gek van te worden. GEO kwam er weer gevaarlijk uit en maakte in de 70e minuut de 2-0.

Zo sta je tegen alle verhoudingen in op een stevige achterstand. Ronny weet dan nog uit een kluts de achterstand te verkleinen. Er is dan nog een dikke tien minuten te spelen. Het is alleen maar Poolster wat de klok slaat, een doelpunt wordt nog afgekeurd vanwege hands. Johan en Tom Dijkman worden nog ingebracht. Het mag niet meer baten.

Poolster deed zichzelf vanmiddag absoluut tekort door niet te winnen. Het had een dozijn mogelijkheden maar benutte deze niet.