Een hele zure

“Dit is een hele zure”. Dit waren de woorden die klonken in de kleedkamer van Poolster 1 direct na de wedstrijd tegen Veendam 1894. Poolster keek lang tegen een achterstand aan. 3 Minuten in blessuretijd wist  het zelfs nog op een 2-1 voorsprong te komen. Vijf over half vijf , diep in blessuretijd, wist Veendam toch nog op een 2-2 gelijkspel te komen.

Het zou een lastige wedstrijd worden. Veendam stond tweede op de ranglijst. Deze positie heeft de ploeg geen moment waargemaakt. Het was een lamlendige eerste helft. Het was een helft zonder kansen en goed voetbal. Toch wist Veendam de 0-1 te maken, niet dat hier een speler van Veendam aan te pas kwam. Dit doelpunt kwam geheel op conto van Poolster. De verdediging had alle tijd om de bal weg te werken, dit gebeurde niet. Geholpen door gestuntel in de eigen zestien en een voetje van Vincent Lips, waar hij overigens niets aan kon doen, kwam de tegenstander van vanmiddag op een voorsprong. Poolster wist de eerste helft geen orde op zaken te stellen. Het was veel bezig met de warrige scheidsrechter, die inderdaad in de eerste helft soms niet helemaal door had wat er gebeurde. Dit resulteerde in een gele kaart voor Jeroen. Dom maar ook enigszins begrijpelijk.

Twee gezichten

Na de rust zagen we een ander Poolster. Het domineerde de gehele tweede helft. Veendam had niets meer in te brengen. Poolster zette de ene aanval na de andere op. Ook de scheids kwam beter in de wedstrijd. Johan Dijkman kwam in de ploeg voor Menno. Door deze wissel ontstond er meer dreiging. Johan gaat echt op de nummer tien spelen en dit ligt de ploeg wel. Een schot van hem werd ternauwernood gekeerd door de keeper. De bal wilde er maar niet in, Poolster had al lang de verdiende gelijkmaker op het scorebord moeten zetten.

Vlak voor tijd gebeurt het dan eindelijk. Uit de honderdste corner maakt Dennis Smit een omhaal en weet Bakker de gelijkmaker in te koppen.

Dik en dik verdiend. Poolster zet door en zet de ene aanval na de andere op. Uit een perfecte aanval weet Johan de Groot drie minuten in blessuretijd de 2-1 binnen te schuiven. De buit lijkt binnen. Het is al lang tijd, maar de scheids is er nog  niet zat van. Vijf over half vijf is het op de klok. Veendam krijgt nog een corner. In plaats van de bal voor te slingeren, wat de hele defensie verwacht, wordt de bal op de zestien gelegd. Door een mêlee van spelers maakt Veendam haar tweede lucky goal. Heel zuur.

Een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Volgende week begint de tweede periode. Poolster moet dan bij de les zijn uit bij OKVC.