Poolster onthutst

De wonden likken, de ruggen rechten, dat is de enige optie die overblijft na de keiharde nederlaag vanmiddag in Leens. In deze beslissende fase van de competitie laat Poolster het tot dusver liggen. De hele derde periode hebben de Spijksters hun hoge positie nog niet kunnen waarmaken. Als we zo blijven voetballen staan we aan het eind van de competitie met lege handen.

In deze zes punten wedstrijd moest er gewonnen worden om concurrent LEO niet de mogelijkheid te geven zich ook nog bij het groepje te scharen die gaan voor de vervangende periode. Poolster had steeds een riante voorsprong op dit clubje. Na vandaag verdwijnt deze als sneeuw voor de zon. Willen we nog een toetje aan het eind van dit seizoen kunnen we ons niets meer veroorloven.

LEO begon sterk. Al binnen een minuut stonden de gastheren op een 1-0 voorsprong. Dennis Smit, terugkomend van een blessure was buiten de ploeg gehouden. Een onnodig risico. Poolster liep de hele eerste helft achter de feiten aan. Men wist geen kans te creëren. Onze spitsen staan al vijf weken droog. De laatste treffer was tegen Mussel. LEO, vorige week nog kansloos tegen GEO rook haar kansen. De toeschouwers hoopten dat het bij de ene tegentreffer bleef en dat Poolster de tweede helft zou gaan voetballen. Richard Dijkman viel uit met een ernstige blessure aan het hoofd. De neus bleek na onderzoek niet gebroken, toch afwachten wanneer hij er weer bij is. Danny Wiersum nam zijn plaats in. LEO kreeg intussen de ene kans na de andere. In de 56e minuut kwam dan ook de verdiende 2-0.
Poolster was van de leg. In het veld stond een groepje geslagen mannen.

Na de rust bleven Rene Meyer en Erik Rentema aan de kant. Erik had in de eerste helft een kaart opgelopen. Hij vroeg, na een overtreding van een LEO speler, aan de scheids of hij ook kaarten bij zich had. Ja dus. LEO speelde inderdaad erg vel en vaak op het randje. Poolster had hier geen antwoord op. Hetzelfde zagen we al tegen Godlinze. Poolster moet hier heel snel in veranderen. Behalve de Pelikanen spelen we alleen nog tegen fysieke ploegen.
Dennis Smit en Roy Schuit waren in de ploeg gekomen. Dennis liep gelijk tegen een gele kaart op, zodat hij dinsdag z’n tas weer thuis kan laten.
De eerste kans in de tweede helft was voor Poolster, Danny had kunnen scoren. Maar deze middag ging alles mis. LEO kon zich alles veroorloven en beleefde een prachtige middag.
Poolster zwalkte als een geslagen hond over het veld, niets lukte. Toen LEO de 3-0 binnenschoot was het helemaal over.

Jeroen ging meer naar voren voetballen. In deze periode nam Poolster het initiatief over maar het mocht niet meer baten. LEO maakte er nog 4-0 van. De wedstrijd was gespeeld.

In de resterende wedstrijden moeten de Spijksters zelf het vuurtje aanwakkeren, mentaal sterk zijn, strijd en beleving brengen, anders verlaten we met de staart tussen de benen deze competitie.