Poolster nestelt zich op 2e plek

De topper in 4C leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, totdat Poolster voor de tweede keer in deze competitie in blessuretijd het tij wist te keren. Danny Wiersum wist na een voorzet van Dennis van Dijk de o zo belangrijke treffer binnen te schieten. Vrijdagavond zei Jeroen de Groot tijdens de voorbeschouwing op deze wedstrijd tegen Vincent Lips :’ik hoop dat Danny de winnende maakt”. Soms komen dromen uit.

Op het schitterende sportcomplex van Mussel moest het dan vanmiddag gebeuren. Veel supporters waren meegereisd naar dit kleine dorpje in de hoek van onze provincie. Het was schitterend weer en het veld lag er perfect bij. Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig. Inzet van deze wedstrijd was de tweede plek op de ranglijst.
In Spijk had Poolster op een fortuinlijke wijze gewonnen van de toen uitstekende tegenstander.
Al na 2  minuten krijgen de Spijksters de eerste mogelijkheid, DvD schiet de bal jammer genoeg over. Na 8 minuten is het Richard Dijkman die in de buurt van de keeper komt, de laatste was net iets eerder bij de bal. Ook Mussel krijgt kansjes, na een kwartier spelen weet Jeroen de Groot een schot te blokken en weet Marcel Werkman door een beste redding met de voet de bal uit het doel te houden.  In de 24e minuut had Poolster op voorsprong moeten komen. Rene Meyer speelde de bal op Johan de Groot, deze speelde de bal door op DvD. Oog in oog met de keeper wist Dennis deze 100% kans niet te verzilveren. Mussel kan een paar minuten later de score openen. Marcel pakt de bal die van dichtbij op hem afkomt. Zo wisselen de ploegen elkaar wat kansen betreft af. Toch hadden de Oldencaters verreweg de beste mogelijkheden. Johan kwam een teen tekort en vlak voor rust had Richard Dijkman de geelhemden absoluut op een verdiende voorsprong moeten zetten. Zo gingen de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers in. Eigenlijk hadden we voor moeten staan. Maar als telt niet in de voetbalwereld. De aankomende trainer van Mussel, Martin Drent, vroeg mij of we altijd zoveel kansen nodig hadden.

Mussel komt iets beter uit de kleedkamer dan Poolster. Vincent verspeelt de bal op de achterlijn en ik kreeg al een beetje een dejavu gevoel, Jeroen weet gelukkig te ruimen, Menno vergeet een keer uit te stappen maar Marcel staat op de goede plek. Poolster komt er weer wat uit, Rene Meyer waagt een doelpoging maar hangt te ver achterover. Mussel is op dit moment iets beter maar gelukkig zijn Jeroen en Vincent heer en meester in hun eigen strafschopgebied, en zo krijgt ook Mussel in deze tweede helft geen noemenswaardige kansen. Poolster speelt de hele wedstrijd al goed geconcentreerd en rustig. Na een half uur spelen wordt Gerard Heun ingebracht, Meyer gaat naar de kant. Ook Pieter Meyerhof is in de ploeg gebracht voor de geblesseerde Erik Rentema. Poolster had vandaag een sterke bank. De Braziliëgangers waren terug en ook de van een blessure terugkomende Joep Smit zat weer tussen de wisselspelers. Pas na 40 minuten krijgt Poolster de eerste kans in deze tweede helft. Vincent Lips knikt een iets te hoge voorzet maar net over. Iedereen had zich al verzoend met de brilstand, totdat Spijk er via een counter over rechts nog een keer uitkomt. DvD legt de bal panklaar voor de opkomende Danny Wiersum. Deze bedenkt zich niet en schiet in blessuretijd de overwinning binnen. Erg zuur voor Mussel. Zo denkt de scheids er volgens mij ook over want hij laat nog behoorlijk lang doorspelen. Toch krijgt Mussel niet genoeg tijd om de schade te herstellen. Zo gaat Poolster met 3 punten in de zak richting het hoge noorden.