Volle bak bij playbackshow

Het was gisteravond (26/5) een volle bak bij Pro Rege. Spiekster wichter hadden zich weken voorbereid op hun act. Waarschijnlijk zijn er in het dorp een aantal ouders die bepaalde liedjes voorlopig niet meer willen horen. De meisjes werden allemaal opgemaakt door een team van Frans Koopal. Er waren er een paar meiden bij die een extreme makeover hadden ondergaan. Zo waren Roos Hazeveld en Lotte Wiersema niet meer te herkennen. Bij een van de weathergirls had ik alleen maar een vermoeden wie het was. En Irene maar lachen. De avond werd traditiegetrouw door onze eigen Henny huisman Dirk Bos gepresenteerd. Hij wist met zijn aankondigingen menig zenuwachtig meisje een hart onder de riem te steken.

Als eerste waren Albina Brontsema en Mariëlle Bos aan de beurt met hun vertolking van the pussycat dolls met beep. Een snelle show werd in hoog tempo afgewerkt. Daarna ging het nog een tandje hoger over het podium met Noa v/d Zee en Grianne Flikkema. Ze gingen van links naar rechts over het podium op Nederland heeft de bal van Andre van Duin. Heel toepasselijk voor deze periode zo vlak voor het WK.

These boots are made for walking van Jessica Simpson werd vertolkt door Janine Kruidhof. Ik heb dit nummer ook nog ergens in de la liggen maar dan gecoverd door de wereldberoemde Kon Kan. Hierna traden Marit Veldman en Dagmar Veldman in de voetsporen van de wereldberoemde Pippi Langkous en meneer Nilsson. Het was een prachtige show en ze waren niet van echt te onderscheiden. Marit was net de echte pippi en dat allemaal zonder Frans Koopal! Marit en Dagmar waren de uiteindelijke winnaars van deze playbackshow. De jury kwalificeerde het optreden als een geweldige show met veel beweging.

We werden verrast met de act van Irene Dijkstra en Mara Bos. De ‘dochter van’ ook al kon je dat niet meer zien. Ze voelden zich net een soort zwarte pieten. Hopelijk heeft sinterklaas het niet gehoord want die kan hier in Spijk wellicht nog wat hulp pieten gebruiken. Ze imiteerden de Weathergirls met it’s raining men. Mara en Irene werden derde met hun goed ingestudeerde show. Hierna was het de beurt aan Janiek Flikkema met haar optreden als Frans Bouwer met het liedje als sterren aan de hemel staan. Lotte Wiersema en Roos Hazeveld waren door het Koopal-team omgetoverd tot een echte Annifrid en Agneta. Ze deden een ABBA nummer ring ring. Hierna was het dan eindelijk pauze en konden alle kinderen even proeven hoe het voelt om op het podium te staan. Zo ook Kaan die graag met zijn vrienden op de foto wilde. Na de pauze waren er nog optredens van Janita en Alinda van Dam. Ze deden het nummer wat Treble onlangs ook tijdens het eurovisie songfestival ten gehore bracht. Amé Tuinder deed haar show vervolgens ook in een hoog tempo. Veel arm -en been bewegingen op het topje van mijn zus van Kus.

Je kunt pas merken dat je ouder wordt als er artiesten worden geïmiteerd waar je nog nooit van hebt gehoord. Four Stars met Hoi .. Monica en Bo ik weet (gelukkig) niet wie het zijn? De vier sterren werden door Tirsa v/d Zee en Leonie van Dam neergezet. Judith Veldman wist in haar eentje K3 te imiteren. Op zich al knap genoeg om alleen een hele groep neer te zetten. Dirk Bos wees het publiek erop dat ze ook nog eens aan haar enkel geblesseerd was. Ondertussen was Klaas Kooistra naar huis gereden om het nummer van Monica en Bo op een CDr te branden. Het bleek namelijk dat de meegeleverde CDr/w het niet deed op de installatie van de DJ’s van Village Fun. Als voorlaatste waren dan eindelijk de meiden van Girls Aloud aan de beurt. De hele avond waren ze in de hal van Pro Rege al zenuwachtig aan het heen en weer rennen. Volgens eigen zeggen kwam dat omdat ze pubers waren en dan mocht je dit soort dingen doen. Billenschuddend liepen de dames over het veel te kleine toneel. Laura Priem, Ellen Bakker, Sijke v/d Woude, Evelyn Polhuys en Kirsten v/d Meer gingen helemaal op in hun imitatie. Uiteindelijk vond de jury (Hendrik Koning, Hanneke Lameijer en Karin Meiboom) dat ze een tweede plaats hadden verdiend.

Als laatste konden Anne Veldman en Marjan Kooistra laten zien wie Monica en Bo zijn. Net als bij het Eurovisie Songfestival mocht de winnende artiest nog een keer optreden nadat iedereen een medaille omgehangen had gekregen. Er waren een aantal mannen die na afloop een grote mond hadden. Wij doen volgend jaar ook mee. Zo kunnen we volgend jaar (tijdens de playbackshow) een optreden verwachten van Jan Doeke Pijper. Ook wist Doeke, wijzend naar Danny Wiersum, me te vertellen dat hij samen met Danny en Arjen Kok er volgend jaar zeker bij zal zijn. Ik ben benieuwd, u ook? We zullen ze de volgende keer via de site aankondigen hahaha.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda