King of the jungle

Als een koning werden we behandeld

Wat ben ik blij dat ik geen beroemd persoon ben. Ik heb de afgelopen week dit enigszins mogen ervaren. We zijn namelijk met 5 man naar de Dominicaanse Republiek (Santo Domingo) geweest. We werden er door veel mensen op handen en voeten gedragen. We waren één van de weinige blanken en blanken hebben geld!!

Op donderdag 21 oktober zijn we met vijf man op vakantie geweest naar de Dominicaanse Republiek, Santo Domingo. Dit ligt naast Haïti. We werken ons hier ongans op Curaçao, dus een vakantie hadden we wel verdiend………….(3 dagen in de week stage lopen)!!
Aangekomen op Santo Domingo valt één ding gelijk op. De natuur is er tien keer zo mooi dan op Curaçao! In één van mijn eerdere verslagen heb ik al beschreven dat Curaçao niet echt een mooie natuur heeft, afgezien de onderwaterwereld dan! Alle natuur is op Curaçao hetzelfde. Alles is dor en er groeien veel, heel veel cactussen.
Op Santo Domingo is het zeer groen. Er groeien veel verschillende soorten bomen, struiken en planten. Er zijn zeer veel bergen die je overigens alleen maar in het binnenland ziet. Jammer genoeg heb ik er geen dieren gezien.
We kwamen donderdag tegen 16.00 uur aan op het vliegveld. We werden opgehaald door een taxi. Deze rit zat bij de ticket inbegrepen. We konden dus niet opgelicht worden. De taxichauffeur praatte honderd uit, alleen wij verstonden er echt helemaal niets van. Op het eiland praat iedereen Spaans en Engels spreken maar heel weinig mensen! Toen we bij ons hotel aankwamen liep de taxichauffeur met ons mee. Hij wilde ons van alles vertellen maar we verstonden het niet. Daarom gebruikte hij de mensen van het hotel maar even als tolk. Zij spraken namelijk wel Engels. De chauffeur wilde ons wel een rondleiding door de stad geven van anderhalf uur lang. Dit moest 10 dollar per persoon kosten. Dit leek ons wel een redelijke prijs en we gingen dan ook op het aanbod in. Achteraf bleek dat een taxirit (retour) naar de stad slechts 12 dollar voor ons allemaal kost. De eerste dag zijn we dus al flink opgelicht. Dit zette ons echter wel op scherp en de rest van de vakantie zijn we dan ook zeer alert geweest.
We hebben 2 tochten gemaakt. We zijn een dag naar één van de watervallen geweest Santo Domingo heeft. Het was echt een survivaldag. Om de waterval te bezoeken was niet zo`n karwei, maar er was een werknemer die met ons naar boven wilde (om het begin van de waterval te zien). Het leek ons wel leuk……………..

Wat was dit een karwei!!! Het was echt gevaarlijk. We liepen in de bergen op slippers/sandalen en hadden geen gepaste kleding aan! We gleden dan ook soms uit wat gevaarlijke situaties opleverde. Soms moesten we over een smal stukje van ongeveer 4o centimeter lopen. Als je naar benden keek, keek je 100 meter het ravijn in! Nou, ik kan u vertellen dat dat niet echt een relaxed gevoel geeft! Ik had gewoon hoofdpijn van de spanning! Ik was dan ook blij dat ik helemaal boven was, maar nog blijer dat ik weer beneden was. Of de tocht de moeite waard was……..??? Daar denk ik nog even over na. Ik zou het in ieder geval morgen niet weer doen. Avontuurlijk was het zeker!!
We zijn ook nog een dag naar de stad geweest om de winkels te bekijken. Wat werden we toch vaak aangesproken, alsof je een bekend persoon was. Dan hoorde je: “psst, mooie schilderijen hier” of je hoorde: “pssst, taxi, taxi?” Het woordje taxi kon ik op een geven moment echt niet meer horen. Als je een winkel in ging, liepen er 3 of 4 man met je mee. Wees je je medestudent een T-shirt aan, dan hoorde je alweer: “size???”
De dames hebben nog een prachtig schilderij gekocht. Ik ben de onderhandelaar in het gezelschap dus ik moest weer even flink afdingen voor de dames. Heb van elk schilderij de helft van het bedrag eraf gekregen. Moet je nagaan als je niet afdingt!!
Heb voor mezelf nog een trommel en sambaballen gekocht voor een prikkie!
Een andere dag zijn we naar het strand, Boca Chicka gegaan. Dit viel letterlijk en figuurlijk vies tegen. Het was geen mooi strand en lekker ruiken deed het er ook zeker niet. En dit moest één van de mooie stranden van Santo Domingo zijn. Wij konden het er in ieder geval niet van afzien. Nee, in Curaçao hebben we veel mooiere stranden gezien!

Bijzondere dingen die me ook opvielen tijdens mijn verblijf in Santo Domingo:
– Stoplichten staan aan de overkant van het kruispunt en niet voor het kruispunt;
– Kinderen (met klopvoetjes) die bij de stoplichten staan te bedelen;
– Mensen die bij stoplichten staan om bloemen, nootjes of andere dingen te verkopen;
– Op elke hoek van de straat security staat met een grote geweer;
– De mensen er erg arm zijn, we hebben heel wat krotjes gezien;
– De infrastructuur en naar mijn mening beter is dan op Curaçao;
– Het verkeer er werkelijk één groot drama is;
– Kleine kinderen van 10 jaar oud op een brommer, zonder helm, met 80 kilometer per uur op de autoweg rijden;

Maandag zijn we weer terug gevlogen naar Curaçao. Het was een mooie vakantie, maar ik was blij dat ik weer “thuis” was. Even niet meer als een koning behandeld worden……..

De tijd vliegt voorbij, Sinterklaas komt al bijna weer in het land aan en dat betekent dat ik zo weer terug ga naar Nederland. Ik ben hier nog maar 4 weken.

Tot zover mijn avonturen die ik beleefd heb op Santo Domingo.

Groeten Peter van Kooten

Dorpsagenda