Fakkelactie Bij Hoog Watum

Een twintigtal mensen hadden zich gisteravond in de duisternis achter de dijk bij Hoog Watum verzameld om een vijftigtal fakkels te onsteken. De fakkelactie is een protest tegen de kabinetsplannen die het Wad bedreigen. De meeste Spijksters waren er ook uit protest tegen de plannen van de gemeente Eemsmond om kassen te plaatsen ‘in het achterland’ van Spijk. De organisatie bij Hoog Watum was in handen van Anne Marie v/d Wurf. Zij was er om de fakkels aan de deelnemers uit te delen. Door de straffe wind waren de meeste fakkels die onderaan de dijk waren aangestoken bij aankomst boven al voor de helft opgebrand. Vanaf de dijk bij Hoog Watum was er naast een groot vuur in de Eemshaven af en toe vuurwerk waar te nemen dat vanaf Borkum afgestoken werd. Tegen een uur of negen zijn de meeste deelnemers weer huiswaarts gekeerd.

Jan Hazeveld