Handtekeningen aangeboden aan de burgermeester

Vandaag zijn in Delfzijl de handtekeningen voor het behoud van de bibliotheek in Spijk aan burgermeester Maritje Appel aangeboden. Zo’n 900 handtekeningen zijn de afgelopen weken door de vrijwilligers van de bibliotheek en enkele leden van dorpsbelangen opgehaald. De 900 handtekeningen en een bosje bloemen werden door het oudste (mevr. Bronsema 93 jaar) -en nieuwste( 3 jaar) lid overhandigd.

De burgermeester was verbaasd dat er in zo’n korte tijd zoveel handtekeningen zijn opgehaald in Spijk. Na de fotosessie voor de pers had de burgemeester een kort onderhoud met de vrijwilligers van de bieb en een delegatie van dorpsbelangen. De burgermeester wist te vertellen dat nog niet alle antwoorden op vragen over de bibliotheek-kwestie bij de gemeente binnen zijn.

Op 8 oktober aanstaande moet een raadsvoorstel klaar zijn rond de bibliotheek-kwestie zodat dit voorstel tijdens de raadsvergadering van 14 oktober kan worden besproken. Zoals het nu lijkt zal er dan in de raadsvergadering na 14 oktober een besluit worden genomen. De inwoners van Spijk hebben dus nog drie raadsvergaderingen de tijd om hun grieven te verwoorden.

Jan Hazeveld

Dorpsagenda